Foto: Mazdak Cavian-MMAnytt / Bris-pressbild

Bris inleder samarbete med Svenska MMA-Förbundet

✅ Vill nå fler killar: "Finns en attityd att det är mesigt att ringa Bris"

Barnens Rätt i Samhället vill nå ut till fler killar. Därför har barnrättsorganisationen nu inlett ett samarbete med Svenska MMA-Förbundet.

– Det är så att Bris i år satsar på att få killar att höra av sig i större utsträckning. Statistik visar att den större delen av deras inringande barn och ungdomar med problematiska förhållanden är just tjejer. Man tror inte problematiken är mindre bland killar, men att det finns en attityd att det är mesigt att ringa Bris typ, säger Jörgen Hamberg, vice ordförande på SMMAF, till MMAnytt.

Tanken är nu att Bris ska vinna legitimitet genom att synas i samband med MMA-event, medan SMMAF får mer stöttning i sitt arbete med unga pojkar och män.

– Vi lever i en stereotyp att det är tatuerade män som slåss i bur och att det inte är en riktig sport och man har egentligen ingen aning om den samhällsinsats MMA-klubbar generellt har med mycket ungdomar och främst pojkar som lever i ett socialt samt ekonomiskt utanförskap. På en MMA-klubb kommer detta upp till ytan och vi blir dessa ungdomars mentorer och deras vuxna förebilder, förklarar Jörgen Hamberg och fortsätter:

– Vi kommer ha en grym hjälp att koppla vår verklighet till att få stöttning och hjälp av Bris kuratorer. Kort sagt en perfekt match där Bris i samarbete med oss får legitimitet bland grabbarna och en tuffare attityd, vi tillsammans med Bris kan belysa vår andra sida, vår samhällsinsats bland unga, sköna grabbar med attityd som genom MMA blir grymma idrottsmän och atleter.

Bris: “Vi vet att även killar har behov av stöd”

Att MMA är en mansdominerad sport är ingen hemlighet och det ser Bris alltså som en möjlighet att nå fler som har det svårt, men som kanske inte vågat ta kontakt tidigare.

– Vi vet att även killar har behov av stöd kring svårigheter i livet, och därför jobbar vi för att nå ut i sammanhang där vi vet att unga killar samlas. Att få möjligheten att samarbeta med SMMAF och därigenom komma in på den stora arenan som MMA-sporten är känns fantastiskt, kommenterar Bris generalsekreterare Magnus Jägerskog (via bris.se).

Jesper Gunnarsson, ordförande på SMMAF, ser samarbetet som ett kvitto på att MMA gör stor nytta i det svenska samhället.

– Att en organisation som Bris ser värde i ett samarbete med Svenska MMA-Förbundet är ett väldigt viktigt kvitto på våra funktioner, infrastruktur och sportens roll i Sverige. Förbundet med ingående funktionärer, atleter och föreningar har arbetat i många år med aktiviteter inom områdena jämlikhet och integration och det är kompetens och erfarenhet vi kommer se återanvändas här, säger han Jesper Gunnarsson och fortsätter:

– Vi är övertygade om att vi, genom våra föreningar, ledare och utövare har en unik möjlighet att tillsammans med Bris nå personer i behov och få till en dialog.

Bris ambassadör på MMA-sidan är ingen mindre än den lovande talangen Hamza Bougamza, som för övrigt kommer göra comeback till buren i den delade huvudmatchen på Fight Club Rush 4 i Västerås den 27 januari. Vad detta innebär kommer vi få höra mer om på måndag kväll, då Hamza Bougamza gästar det nästa avsnittet av MMAnytt-podden.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...