Conor McGregor i samarbete med svensk MMA-organisation

✅ Uppstickargalan backas av superstjärnan ✅ "The Mauler" delägare ✅ "Stort för svensk MMA"

AK Fighting Championship har fått många ögon på sig för sin satsning på att ta svensk MMA till nya höjder. Först arrangerades en ren A-klassgala utan dess like i höstas och snart är det dags för nästa event – som nu backas av UFC-stjärnan Conor McGregor.

Via sitt varumärke Proper Twelve går McGregor in i ett samarbete med den unga kampsportsorganisationen, där den svenske MMA-stjärnan och flerfaldige UFC-titelutmanaren Alexander “The Mauler” Gustafsson redan ingår som en av delägarna.

“AK Fighting Championships kommer löpande att jobba med varumärket Proper Twelve på den svenska marknaden genom AK:s promotion och via organisationens kanaler. Syftet med samarbetet är att skapa en internationell plattform och mer uppmärksamhet runt kampsport med evenemang av hög kvalitet som når ut till en bred publik och med gemensamma krafter ta organisationen till en högre nivå och bana väg för svenska fighters,” skriver AK Fighting Championship bland annat i ett pressmeddelande.


LÄS MER: Nästa stora MMA-steg – för Alexander Gustafsson: “Ska bli riktigt kul”

LÄS OCKSÅ: 5 heta MMA-svenskar klara för AK Fighting Championship 2!


Foto: Stefan Romare/MMAnytt

“Stort för hela sporten i Sverige”

AKFC 2 äger rum i Solnahallen i Stockholm den 16 november och kommer denna gång bjuda på flera högklassiga proffsmatcher, utöver ett antal A-klassmatcher. PFL-veteranen Jonatan Westin, The Ultimate Fighter 22-deltagaren Frantz Slioa och supertalangen Elin Öberg med flera är redan bokade för galan, som planeras bjuda på två titelmatcher och en hel del andra stora grejer för den svenska MMA-scenen.

-MMA är världens mest snabbväxande sport och vi vill lyfta fram positionerna ytterligare. Att Proper Twelve går in som partner är stort för svensk MMA och samarbetet med Proper Twelve är ett utmärkt sätt att kombinera internationell stjärnglans med lokal förankring och proffsigt genomförande, säger Alexander Khalaf, promotor för AK Fighting Championship, via pressreleasen.

Majdi Shammas från AK Fighting Championship har de senaste fyra månaderna jobbat fram det stora Proper Twelve-avtalet tillsammans med McGregors manager Audie Attar från Paradigm Sports Management.

– Äntligen har vi en färdig deal. Att ett så stort varumärke som Proper Twelve tror på oss och vill vara med i vår storsatsning på svensk MMA är otroligt kul och framförallt stort för hela sporten i Sverige. Jag vill tacka Audie Attar som är delägare på Proper Twelve, som har gjort detta möjligt, säger Majdi Shammas till MMAnytt.

När han tillfrågades av MMAnytt kunde Shammas inte gå in på några närmare detaljer om avtalet.


RELATERAT: Whiskeyförsäljningen når rekordsiffror – efter Conor McGregors succé


Biljetter till AK Fighting Championship 2 hittar du på tailorsport.se (pris från 295 kronor). Håll utkik här på MMAnytt.se för de senaste nyheterna!

Med samarbetet på plats, samt rykten om att klubbkamrater kan få match på galan, är frågan om Conor McGregor bestämmer sig för att dyka upp på AK Fighting Championship 2? Det återstår att se …

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara