Svensk MMA-gala inställd – på grund av coronaviruset: “Drabbas hårt”

✔ Arrangören till MMAnytt: "Tufft för alla"

Den första svenska MMA-galan har blivit inställd som följd av coronavirus-pandemin. Det rör sig om det samproducerade eventet AK Fighting Championship 4/Wolf Fight Promotion 3, som skulle ha ägt rum i Halmstad Arena den 28 mars.

De två svenska MMA-organisationerna stod med valet att göra som vissa andra event och köra vidare utan – eller med begränsad – publik, alternativt ställa in hela galan. I slutändan valde man den sistnämnda vägen av flera skäl.

– Det var absolut inget lätt beslut. Vi gjorde verkligen allt vi kunde, säger David Jacobsson från Wolf Fight Promotion till MMAnytt.

View this post on Instagram

2020 skulle bli året där jag satsar 100% på MMA. Både som fighter och som arrangör. Jag sa att jag 2020 vill gå 10st matcher och arrangera 4 egna galor. Vi gjort ALLT i vår makt för att behålla Halmstad-galan 28 mars vid liv. Vi tänkte tillochmed ta en fet ekonomisk förlust och köra galan stängd för allmänheten, utan publik. Men med etiska dilemman, fighters i karantän och mycket fler problem måste vi nu se oss själva besegrade. Wolf/AK flyttas på obestämd tid. Men en sak är säker. När denna skiten har lugnat sig så kommer vi slå på ännu större! Då kommer ni att få se en slutsåld arena med samma grymma fightkort. Gällande min egen fightingkarriär får jag väll helt enkelt gå 10 matcher i december månad.. Alla ni som köpt biljetter av mig, ni får givetvis tillbaka er deg. Ska försöka fixa det i helgen. måste bara råna en bank och skaffa mig ett jobb #kinesebola #chineseebola #convid19

A post shared by David Jacobsson ?? ? ? (@davejacobsson) on


RELATERAT: Så kan all MMA i Sverige stoppas – på grund av coronavirus


“Vi får helt enkelt ta det säkra före det osäkra”

Jacobsson, 23, är inte bara en av arrangörerna bakom eventet, utan även en lovande MMA-fighter – som skulle ha fightats i galans delade huvudmatch. Han förklarar att man valt att “ta det säkra före det osäkra”, trots att det juridiskt sett hade varit möjligt att genomföra galan förutsatt att man förhållit sig till regeringens förbud av folksamlingar på över 500 personer.

– Det är ju ganska brutalt med kostnaderna runt ett sådant här event, om man skulle köra vidare utan publik. Vi var beredda att ta den smällen – men så blev det ännu mer problem, bland annat med fighters som blivit satta i karantän utomlands. Och sedan så vet man ju inte, bara från igår till idag har fallen av coronavirus i Halland nästan tredubblats. Det är fortfarande inget stort antal i Halland men det växer snabbt, även i Skåne. Så vi får helt enkelt ta det säkra före det osäkra, förklarar han.

Galan skulle toppas av en fight mellan två obesegrade nordiska stjärnskott – Anton Turkalj från Sverige och Thomas Narmo från Norge. Den sistnämnda är dock satt i karantän för närvarande, efter att ha förberett sig för fighten i Storbritannien.

– Tänk dig situationen för oss även om vi skulle köra galan bakom stängda dörrar. Då har du kanske fem inblandade gym som stänger sina verksamheter, samt fighters – bland annat i main event – som hamnar i karantän. Thomas Narmo får inte lämna Storbritannien på obestämd tid. Helt plötsligt kanske vi står där sista dagen med ett ännu större kaos. Så det var ett beslut som fick tas, att ställa in, säger Jacobsson.

“Inte så att vi är döende av coronavirus”

Kanske en självklar fråga, men hur känns det här för dig – både som arrangör och fighter?

– Det är klart att det är surt, men det finns ingen anledning att hänga läpp – det hjälper inte. Det är ju tufft för alla och i slutändan är det inte vi som är utsatta själva, det är inte så att vi är döende, eller känner någon som är döende, av coronavirus. Det är bara ekonomiskt som vi drabbas väldigt hårt emellan våra organisationer Wolf Fight Promotion och AK Fighting Championship. Annars kommer vi överleva iallafall. “Live to fight another day”, som man säger.

Hur stor blir egentligen den ekonomiska smällen? Ni är ju inga UFC och Bellator med den typen av ekonomisk uppbackning… Hur påverkar det er framöver?

– Det är klart att det kommer slå ganska hårt. Wolf och AK har ju lite olika koncept. Vårt koncept i Wolf har ju primärt varit att dra på sig så lite kostnader som möjligt, så den här galan har ju varit lite mer påkostad än vad vi varit med om tidigare. Men vi är ju också två organisationer som delar på det. Det är klart att vi klarar det, men jag kommer iallafall behöva skaffa mig ett jobb eller råna en bank, säger Jacobsson med ett skratt.

Hur blir det för de som köpt biljetter? Kommer de få pengarna tillbaka?

– Alla som har köpt sina biljetter av fighters, vilket är majoriteten av köparna, håller redan på att få tillbaka sina pengar. Alla som betalt VIP-bord till AK får givetvis tillbaka sina pengar. De som har köpt av Tailorsport hoppas jag verkligen får tillbaka sina pengar, det är inga pengar som vi fått in, avslutar han.

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...