Foto: [email protected] / Dolly Clew-Cage Warriors

Utmanade hela MMA-Sverige – nu är David Jacobsson klar för match

✅ Kritiserar media: "Som om de vore superstjärnor ..."

Halmstad Kampsports David Jacobsson har varit på jakt efter en MMA-fight i Sverige ett bra tag. Och efter ihärdiga utmaningar till den ena svenska fightern efter den andra genom sociala medier, har han äntligen fått sin önskan uppfylld.

MMAnytt kan exklusivt avslöja Jacobsson återvänder till buren under AK Fighting Championship 2, som äger rum i Solnahallen i Stockholm den 16 november. Där möter han hemmafightern Saeed Ganji från Allstars Training Center i ett professionellt lättviktsmöte.

Detta blir Jacobssons första fight på ett och ett halvt år, dels på grund av en korsbandsskada som han behövt ta i tu med. 23-åringen hade först tänkt återvända på sin egen gala – Wolf Fight Promotion 1 – som han arrangerade i hemma i Halmstad i februari, men insåg att han skulle behöva genomgå en knäoperation och drog sig ur.

– Jag ville verkligen gå match då, men jag fick väl förnuft nog att förstå att det var en jävligt dum idé. Jag är ny i gamet, men valde att tänka med hjärnan i stället för en gångs skull, förklarar David Jacobsson för MMAnytt.

Är du fullt återställd nu?

– Nja, inte helt – men det räcker.

David Jacobsson om Saeed Ganji: “Oteknisk brawler”

Vägen hit har inte varit helt lätt för David Jacobsson, även bortom skadeaspekten. Till att börja med hade han nämligen svårt att få match – trots att det just nu kryllar av diverse nystartade MMA-galor i Sverige. Han hann med att rikta kreativa Instagram-utmaningar till Adam WestlundRobin Roos, Mohammad Babadivand och fler därtill – innan matchen mot Ganji till slut kunde spikas.


RELATERAT: KLART: “Momo” gör comeback – efter mer än tre år!


– Jag har ju väntat på att någon ska säga liksom, “håll tyst, jag vill slå dig i ansiktet” typ, säger Jacobsson med ett skratt. Jag behövde bara en sådan. De flesta har varit helt tysta och undvikit mig, men så steppade Ganji upp, säger Jacobsson.

Jacobsson menar att han inte ser Ganji som mycket till hot.

– Han är en oteknisk brawler som inte är bättre än mig på något sätt, fortsätter han.

“Media målar upp dem som om de vore superstjärnor”

Matchen blir Jacobssons allra första på svensk mark. Han började nämligen MMA-karriären som proffs direkt med fem matcher utomlands – helt utan någon amatörbakgrund.

Detta har gjort att han hamnat lite i skuggan av andra svenskar, som redan hunnit visa upp sig för hemmapubliken flera gånger. Motståndaren Ganji gick till exempel sin senaste fight i Cage Warriors – en av Europas ledande organisationer – när de besökte Göteborg förra året.

Jacobsson menar att det dels är därför han började väsnas på sociala medier och utforma sin svenska “hit list” – så att de svenska fansen skulle börja notera hans namn. Men han förklarar också att han är trött på att se hur vissa av hans landsmän beskrivs som stora stjärnor av medier som MMAnytt – trots att många har gått färre proffsmatcher än honom själv.

View this post on Instagram

Don't call it a comeback

A post shared by David Jacobsson 🇸🇪 🐺 🍔 (@davejacobsson) on

– Typ Adam Westlund och Robin Roos – media målar upp dem som om de vore superstjärnor och att matchen mellan dem är jättebra liksom – fast de är typ 1-0, 1-1 som proffs. Roos har ju tränat i säkert tio år och är fortfarande dålig. Inte dålig striker, men i MMA är han fortfarande inte så imponerande, säger David Jacobsson och fortsätter:

– Det blir bra med lite exponering för mig i Sverige nu. Jag säljer fler biljetter än många från Stockholm.

AK Fighting Championship 2: Uppdaterat matchkort

Den 16 november har Jacobsson nu chansen att göra sig hörd på den svenska MMA-scenen. AK Fighting Championship, som bland annat delägs av UFC-stjärnan Alexander “The Mauler” Gustafsson, har hunnit presentera fem matcher inför sitt andra event som ser ut att bli riktigt spännande.

Förutom Jacobssons fight mot Ganji har uppstickargalan med flera andra heta fighters på kortet. Biljetter till AKFC 2 hittar du på tailorsport.se (pris från 395 kronor).

Kolla in det rådande matchkortet nedan!

Professionell MMA:

  • Lättvikt: Saeed Ganji vs. David Jacobsson
  • Bantamvikt: Hamza Bougamza vs. Kevin Osorio
  • Mellanvikt: Jonatan Westin vs. John Redmond
  • Bantamvikt: Bilal Tipsaev vs. Eli Elias
  • Frantz Slioa vs. TBA
  • Elin Öberg vs. TBA
  • Mohammad Babadivand vs. TBA

A-klass:

  • Catchvikt (74 kg): Abdallah Habib vs. Navid Badi

LÄS MER: Conor McGregor i samarbete med svensk MMA-organisation

LÄS OCKSÅ: Nästa stora MMA-steg – för Alexander Gustafsson: “Ska bli riktigt kul”


Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara