19-åringen bäst i Sverige – efter två års träning: “Känns helt sjukt”

✅ Nya MMA-talangen briljerade på SM ✅ "Vill möta de bästa - tror jag är bättre"

Under helgen avgjordes 2020 års MMA-SM i Göteborg. På söndagen var det dags för finaler, där den blott 19-årige Eladio Bravo från Akademi Nord var en av de som imponerade allra mest i buren.

Bravo – som endast tränat MMA i drygt två år – slog ut den rutinerade Tobias Söderberg via teknisk knockout för att vinna SM-guld. Han stod också för ett avslut redan i semifinalen under lördagen, där Abdulbasid Saidovs hörna fick kasta in handduken.

Som ny svensk mästare i A-klassens lättviktsdivision har Bravo nu kvalificerat sig för MMA-landslaget, vilket öppnar för både EM- och VM-uppdrag under året. MMAnytt passade på att ta tempen på stjärnskottet efter finalvinsten.

Hur känns det här? Du har vunnit SM-guld!

– Det känns helt sjukt. Jag känner mig ändå rätt fräsch just nu, jag skulle kunna gå en till match. Jag körde min första A-klassmatch i augusti, har tävlat på som fan sedan dess, lagt in så jävla många timmar och det har lönat sig – det märker man ju. Fy fan vad skönt det är! svarar Eladio Bravo, med guldmedaljen runt halsen.

Tänker hålla sig aktiv på MMA-scenen – mot de “absolut bästa”

När MMAnytt såg Bravo stå för en imponerande prestation under Nerike MMA Series i Örebro under hösten, fick vi redan då upp ögonen för honom som en stigande talang att följa noga. Själv verkar han övertygad om att han är på väg bli något stort inom sporten – och betonar gång på gång att det här “bara är början”.

– Jag vill gå så jävla många matcher det bara går. Jag vill möta de absolut bästa i min viktklass liksom, det är allt jag vill. Jag vill möta de som folk tycker är de bästa – för jag tror rätt starkt på att jag är bättre, säger han.

Härnäst är Bravo bokad att fightas på Fight Club Rush 6 i Västerås den 29 februari. Där tar han sig an SM-trean och tidigare landslagsrepresentanten Alexander Lööf från hemmaklubben Västerås Fight Club – som nyligen skapade rubriker med en otroligt snabb och brutal knockout på MMA-VM.


RELATERAT: Svenske VM-debutanten knockar ex-mästaren BRUTALT!


Se hela intervjun med Eladio Bravo i videospelaren ovan!

Prenumerera på våra YouTube-kanaler – MMAnytt och MMAnytt TV – för exklusiva MMA-videos!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...