EXKLUSIVT: Japanska UFC-fightern vill visa svenska fansen: “Bjuda på en bra show”

✔ Takashi Sato siktar på toppen – vill nå det svenska stjärnskottet Khamzats nivå! ✔ Avslöjar sin potentiella nästa motståndare!

Takashi Sato är en av endast fyra UFC-fighters från Japan, ett land med en lång och rik historia av kampsport. Welterviktaren lyckades samla på sig flera imponerande vinster i den japanska MMA-organisationen Pancrase innan UFC-debuten, och bjöd på ett fantastiskt avslut mot Ben Saunders när han väl äntrade oktagonen för första gången.

Snart kan Sato få en match mot den ärrade veteranen Matt Brown och inför det potentiella mötet satte han sig ner för en intervju med MMAnytt för att bland annat diskutera situationen för MMA-fighters i Japan.

Trots en stark kampsportskultur och en het MMA-scen har Japan endast en handfull av fighters som tävlar i UFC. Med en befolkning som är nästan tretton gånger större än Sveriges har de fyra UFC-fighters kontra Sveriges tioTatsuro TairaMizuki InoueKanako Murata och Sato själv.

Enligt Sato ligger nivån på MMA i länder som exempelvis USA långt högre än i Japan, vilket kan förklara varför de japanska UFC-kollegorna är så få.

– För att vara ärlig så är det en annan nivå på MMA utomlands jämfört med Japan, det är nog den främsta anledningen, förklarade Sato till MMAnytt. Men Rizin (FC) har hettat till och många atleter har börjat sikta på det (istället för UFC) tror jag, men efter att ha kommit hit (till Florida) ligger nivån överlag lite efter (i Japan).

Sato förklarar att han åkte ut till toppgymmet Sanford MMA i Florida av just den anledningen och siktar på att vässa sina egna färdigheter tillsammans med coacher i världsklass.

– Nivån överlag är hög (i USA) och även i gymmet är coacherna – i Japan måste man gå till många olika gym för att träna exempelvis brottning, men när coacherna är i samma gym så blir det enklare att bland annat utforma gameplans och självklart även (jobba på) tekniken. När jag först kom hit var det väldigt många tekniker som jag inte kunde alls, men jag tycker att mina tekniska färdigheter utvecklas bättre här.

Under sin tid i USA har den japanska fightern fått träna med toppfighters från världens alla hörn, däribland den rådande welterviktsmästaren Kamaru Usman.

“The Nigerian Nightmare” Usman tränade tidigare på Sanford MMA, men innan titelmatchen mot träningspartnern Gilbert Burns rörde han sig vidare till ONX Sports där han tränar under den välrenommerade coachen Trevor Wittman.

Relationen mellan Sato och Usman är dock fortfarande god och de tränar tillsammans när möjligheten ges.

– Nu har [Usman] bytt till ett annat gym sedan innan titelmatchen mot Gilbert Burns, sade Sato. Men innan det var vi alltid tillsammans. Innan Usmans match mot Colby [Covington] sparrades vi bland annat och (hade en bra relation). Nu är jag i Florida men när han är här så hör han av sig och han kommer även till Sanford för att träna.

– Han kommer ibland. Ett tag tillbaka innan hans match mot Covington så kom han, inte till Sanford men till ett annat gym så sparrades vi.


HETAST JUST NU


Takashi Sato “siktar alltid på toppen” – men först kan det bli en match mot veteranen

Sato har två knockout-vinster i UFC, men på senare tid har fightern inte haft framgång i buren. “Ten” Sato har två raka förluster mot Miguel Baeza respektive Gunnar Nelson, men hoppas på att vända på det hela i sin nästa match.

Matchen mot Nelson på UFC London i mars tog han med endast elva dagars varsel efter att Nelsons ursprungliga motståndare Claudio Silva drog sig ur till följd av en skada. Nelson kom att överväldiga den japanska fightern med sin vassa grappling och bröt därmed en förlustsvit om två raka mot topprankade fighters i “Durinho” Burns och Leon Edwards.

Under intervjun avslöjade Sato vem som eventuellt blir hans nästa motståndare, och det är ingen annan än UFC-veteranen Brown. Inget är dock hugget i sten riktigt än.

– Det är inte klart än, förklarade Sato. På Twitter såg jag en journalist (skriva om det) och det var första gången jag hade hört talas om det. Men nu får jag det pushat. Det är stadiet som det ligger på nu. Jag hoppas att den blir av.

– Galan den 2 juli i Las Vegas T-Mobile-arenan (UFC 276) är den preliminära planen, men jag vet inte än.

Ännu en fighter som Sato håller ett noga öga på är ingen annan än Sveriges egna Khamzat Chimaev, särskilt efter att “Borz” Khamzat nyligen besegrade lagkamraten Burns.

– Självklart har jag lagt märke till honom och förra gången mötte han Gilbert som är min lagkamrat. Jag åkte ut till Jacksonville och såg matchen (mot Khamzat) live och han är även en atlet som jag själv har lagt märke till.

Ett möte mot Khamzat är något som intresserar Sato, men han inser samtidigt att han måste göra sig förtjänt av ett möte mot världstrean. Som UFC-fighter vill Sato självklart möta divisionens bästa, men först ligger fokuset på nästa match.

– Jag måste först visa resultat (i buren), men självklart med tanke på att jag tävlar i UFC och är en MMA-fighter så siktar jag alltid på toppen, sade Sato. Först måste jag få till resultatet i buren. Jag måste bli starkare. Med det sagt tror jag att han är väldigt tuff, men självklart vill jag tävla mot honom. Jag hoppas på att (nå en nivå) där jag kan (tävla mot honom).

Till alla fans i Sverige och andra länder runtom världen vill fightern visa att japanska fighters kan mäta sig med de allra bästa atleterna i världen och bjuda på spännande matcher.

– Ja, jag vill visa folk i Sverige och andra länder att även japanska fighters kan slåss i UFC och bjuda på en bra show. Jag kommer att jobba hårt för att bevisa det.

 

Vill du se Matt Brown vs. Takashi Sato?

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 56Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik


Söndag | 00:00 | UFC
1.58 - 2.40
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5612
Alexander Volkov vs Jairzinho Rozenstruik1.582.40
Dan Ige vs Movsar Evloev3.401.33
Erin Blanchfield vs JJ Aldrich1.224.50
Zarrukh Adashev vs Ode Osbourne2.301.62
Damon Jackson vs Darrick Minner1.283.75
Alex da Silva Coelho vs Joe Solecki2.621.53
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC 275: Teixeira vs. Procházka

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Glover Teixeira2.70
Jiri Procházka1.50
Valentina Shevchenko1.12
Taila Santos6.50
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...