"Jag vet att många köpte biljetter och såg fram emot min fight, jag tycker synd om dem och ber om ursäkt. Men det här är inget jag kan kontrollera," säger Hamza Bougamza till MMAnytt. Foto: Stefan Romare-MMAnytt / AK Fighting Championship

Hamza Bougamza missar helgens fight: “Ber om ursäkt”

✅ Hoppar av AK Fighting Championship 2 ✅ "Ledsen - inget jag kan kontrollera ..."

Många fans hade sett fram emot att se Rinkebysonen Hamza Bougamza återvända till hemmaplan på den svenska MMA-uppstickaren AK Fighting Championship 2, som äger rum i Solnahallen under lördagen.

Tyvärr kom nyligen den tråkiga nyheten att han tvingas lämna återbud. Bougamza har nämligen fått halsfluss och blir därför inte medicinskt godkänd för den inplanerade matchen mot Kevin Osorio.

Stockholmsfightern Osorio, som gör sin professionella MMA-debut, kommer istället möta Anton Larsson från Umeå – som hoppar in på endast två dagars varsel.

Hamza Bougamza: “Har tränat stenhårt i tre månader”

När MMAnytt når Bougamza är han oerhört besviken.

– Det är surt, jag är ledsen. Jag såg fram emot det här, har offrat tid med familj och vänner och tränat stenhårt i tre månader för detta. Jag såg verkligen fram emot att komma tillbaka till Sverige och fightas framför hemmapubliken, men det är sådant här som händer. Man har bara en hälsa och måste ta hand om den om man ska leva ett friskt liv efter MMA-karriären, säger Hamza Bougamza och tillägger att han istället väntas gå match om en månad.

– Det är bara så synd för jag har mått skit, krigat och lidit på träningarna två pass om dagen varje dag. Så blir man sängliggandes med feber en vecka innan matchen, fortsätter han.

Kevin Osorio (på bilden) skulle möta Hamza Bougamza, men ställs nu mot Anton Larsson istället. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Bougamza är en stor förebild för många, i synnerhet från förorten och var därför ett stort dragplåster för galan i Solnahallen.

– Jag vet att många köpte biljetter och såg fram emot min fight, jag tycker synd om dem och ber om ursäkt. Men det här är inget jag kan kontrollera. Samtidigt är det kul för galan att vi lyckades sälja ut den, det kommer vara kul för alla andra fighters som får fightas inför en full arena på lördag, säger han.

Inställd match för Fannie Redman

I Osorios fall lyckades man ändå hitta en ersättare som håller kvar honom på matchkortet, trots Bougamzas avhopp.

Dessvärre hade inte Fannie Redman samma tur.

Stockholmsfightern, som tidigare vunnit EM-guld och senast fightades i Cage Warriors, skulle möta finskan Veera Nykänen på galans underkort. Nykanen har dock också tvingats hoppa av – vilket lämnar Redman utan match på lördag. AK Fighting Championship letade efter en ny motståndare för svenskan, men lyckades inte hitta någon ersättare på så kort varsel.

Redman meddelade nyligen den tråkiga nyheten via Instagram:

Invägningen för AK Fighting Championship 2 äger rum i Radisson Blu Royal Park Hotel i Solna i kväll klockan 19.00. Allt du behöver veta om lördagens event hittar du här.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara


Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...