Jack Hermansson tar sikte på Israel Adesanya: “Är riktigt vass, men…”

EXKLUSIVT ✅ Stor intervju med svenske UFC-stjärnan inför helgens stormöte

Jack Hermansson går på lördag sin hittills viktigaste match i karriären då han tar sig an 11-rankade David Branch i den delade huvudmatchen på UFC on ESPN 2.

Läs också: Jack Hermansson går delad huvudmatch på UFC on ESPN 2

“The Joker” imponerade stort under fjolåret, och kammade hem två riktigt fina segrar. En galen comeback-seger mot Thales Leites under våren följdes upp med en total överkörning av Gerald Meerschaert i december. Hermansson är en av våra allra bästa UFC-svenskar med ett record på 5-2 i organisationen sedan han debuterade i september 2016.

Svensken medger att han är nöjd över att äntligen få en rankad motståndare, samtidigt som han inser vikten av en seger mot Branch för att nå det ultimata målet: UFC:s mellanviktstitel.

– Nu fick jag min önskan uppfylld, så nu gäller det bara att prestera. Jag är där jag vill vara, och klättrar mot det ultimata målet. Motivationen är där, och det är en process som har tagit sin tid. Tanken på titeln är mitt bränsle för att fightas nu – för att få en titelmatch. Det ska bli riktigt roligt, säger Hermansson till MMAnytt.

Jack Hermansson tar sig an David Branch (bilden) på lördag. Foto via World Series of Fighting

Så ska han besegra Branch

Svensken ställs mot en riktig veteran i Branch, som är tidigare dubbelmästare i WSOF och har ett record på 2-2 sedan han kom till UFC, med segrar mot Thiago Santos och Krzysztof Jotko.

Hermansson tror att nyckeln till en seger på lördag blir att sätta press på Branch direkt, och inte låta amerikanen vila en enda sekund.

– Så som jag har gjort i mina sista matcher så kommer jag säkert vara ganska aggressiv och skapa mycket aktivitet, få saker att hända hela tiden. Jag tror att det är väldigt få i mellanvikt som önskar att det ska vara så mycket konstant action som jag vill. Det ska vara kompakt hela tiden, det ska smälla hela tiden. Jag är en konditionsfighter trots att jag har flera tidiga avslut på sistone. Min kondition är en av mina största styrkor, och ju mer jag spelar på det desto större chans har jag att vinna matchen. Så det ska inte vara avvaktande, utan det ska hända grejer – det är så jag vill att matchbilden ska se ut. Jag ska vara aktiv och tvinga honom att vara aktiv, det är det som gäller, säger Hermansson.

– Han föredrar ju att gärna känna ut motståndaren och hitta sin distans, och sedan pressa och köra sin grej. Jag tror att det gäller att se till att inte han får etablera sitt game, fortsätter han.

Relaterat: MMAnytt-podden med Thomas Haaranen och Jack Hermansson

Vill möta storstjärnorna

Den 1 juni kommer UFC till Stockholm, och “The Joker” är minst sagt intresserad av att gå en match i Globen. Han menar att han “bara ska vara med” om inget oväntat skulle hända på lördag, och berättar att han gärna skulle möta ett stort namn på galan.

– Jag hade gärna vunnit mot Branch och fått möta ett av de kända namnen uppe i rankingen, någon av veteranerna. Kanske Weidman, Jacare eller någon av dem. Någon väletablerad, det hade varit riktigt kul. Det ska inte finnas någon tvekan om att jag ska gå matchen om vem som är bäst i världen. Jag hoppas ju alltid på en så stor match som det bara kan bli. Så jag hoppas att en seger här ska leda till en match mot en ännu större motståndare, säger Hermansson.

Jack Hermansson

Jack Hermansson berättar att han gärna skulle möta krafterna mot den tidigare mellanviktsmästaren Chris Weidman (vänster) eller topprankade Ronaldo “Jacare” Souza (höger). Foto: USA Today SPORTS / MMAnytt.se

“Adesanya skulle matcha dåligt mot mig”

Förutom Chris Weidman och Ronaldo “Jacare” Souza berättar Hermansson att han gärna skulle möta Israel Adesanya, som själv snart möter Kelvin Gastelum om mellanviktens interimbälte. “The Joker” menar att han är en av få som har det som krävs för att besegra den stekhete nyzeeländaren, som kammat fem raka UFC-segrar sedan debuten i slutet av 2017.

– Adesanya är riktigt, riktigt vass. Men han har fortfarande en del frågetecken som behöver rätas ut vad gäller hans groundgame. Han verkar som att han har gjort läxan vad gäller att försvara nedtagningar, och köra sitt game stående. Många får det slitigt mot honom – men jag är en person som han skulle matcha dåligt mot. Jag hade klarat av stänga distansen och få ner honom på backen, och han har nog inte kunnat fokusera tillräckligt mycket på sitt groundgame för att kunna hålla en hög nivå där, avslutar Hermansson.

UFC on ESPN 2 äger rum på lördag i Philadelphia.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara