Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Unga talangen klar för ny match: “Kommer göra ett ordentligt avtryck”

✅ Obesegrade stjärnskottet tillbaka - efter succén i Halmstad

I ett exklusivt reportage här på MMAnytt uppmärksammade vi nyligen Lisa Lingvall – en 23-årig MMA-talang och SM-guldmedaljör från Söders Fight Gym i Gävle, som skulle göra sin A-klassdebut på WFP 2 i Halmstad.

I matchen – ett returmöte mot Josefin Modig – säkrade hon sedan sin allra första submissionvinst.

View this post on Instagram

Ny match klar i September, håll ögonen öppna 👀🤫 foto: @patriikpersson 📸 #mma #kingkong

A post shared by 🇸🇪 LISA LINGVALL (@lisalingvall) on

Nu kan vi avslöja att det unga stjärnskottet är klar för sin nästa fight. Lingvall, som hittills är obesegrad i buren, kommer nämligen ta sig an norskan Eivor Hovde på Nerike MMA Series 1 på Conventum i Örebro den 28 september.

Arrangören: “En riktig utmaning”

Lingvall vs. Hovde går i A-klass och vikten är satt till 54 kilo.

– Den här matchen är väldigt intressant, vi får ytterligare en internationell drabbning bland damerna. Vi har dels Lisa som trots att hon är rätt ny i sporten har ett stabilt game på alla distanser. Hon är obesegrad så här långt och villig att matcha mycket. Jag tror personligen att hon kommer göra ett ordentligt avtryck på A-klasscenen under det kommande året, säger Patrik Hjulström, en av arrangörerna bakom Nerike MMA Series, till MMAnytt.

Lisa Lingvall har rejält med krut i nävarna för sin viktklass. Men även om hon briljerade med en rear-naked choke i sin senaste match, så tror Hjulström att hon kan få en svår utmaning på marken den här gången.

– Eivor har betydligt mer erfarenhet i buren, med matcher i England bland annat. En vana vid större events. Av det jag sett kommer Eivor bli en riktig utmaning för Lisa, speciellt i brottningen och grapplingen där jag ser att Eivor är stark, fortsätter han.

Klubbkamraten får match – mot hemmahoppet

Vidare har en annan A-klassfight bokats för Örebrogalan. Där får vi se Lingvalls klubbkamrat – SM-tvåan Arsen Tuganov – ta klivet över från B-klass för att göra upp mot Lucas Lindheden från hemmaklubben Akademi Nord, som även han gör sin A-klassdebut.

– Två unga herrar med rätt lika stilar. Högt tempo, allround och mycket volym. Gissar på att den här matchen kommer ge publiken alla distanser i en fight i ett rasande tempo, säger Hjulström om Tuganov vs. Lindheden, som går i bantamvikt.

Nerike MMA Series 1: Uppdaterat matchkort

Biljetterna till Nerike MMA Series går att köpa via Tickster. I galans huvudfight får vi se två Bellator-fighters göra upp, när Örebrostjärnan Malin Hermansson tar sig an kroaten Antonela Orlic – som tränar på samma klubb som Conor McGregor.

Kolla in det senaste matchkortet nedan!

Professionell MMA:

  • Huvudmatch i flugvikt: Malin Hermansson vs. Antonela Orlic
  • Catchvikt (63 kg): Bartosz Wojcikiewicz vs. Viktor Gustafsson

A-klass:

  • Mellanvikt: Addis Saljevic vs. Nabbe Malki
  • Bantamvikt: Filip Ravin vs. Don Karl Runnström
  • Weltervikt: Rahmads Stromanis vs. Daniel Sandberg
  • Catchvikt (54 kg): Lisa Lingvall vs. Eivor Hovde
  • Bantamvikt: Arsen Tuganov vs. Lucas Lindheden

B-klass:

  • Catchvikt (63 kg): Armin Eskandari vs. Zain Hamdo

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara