“Vill ha en rematch – tycker inte att jag förlorade”

✔ Jämn fight mellan svenskstjärnorna ✔ "Har sett matchen två gånger i efterhand ..."

Under lördagskvällens BRAVE CF 38 i Stockholm avgjordes en av de mest spännande helsvenska MMA-matcherna på länge, mellan två av Sveriges hetaste namn på damsidan. Detta när Örebrofightern Malin “The Herminator” Hermansson, 30, tog sig an den Stockholmsbaserade talangen Elin Öberg, 21.

Många såg den mer rutinerade Hermansson som favorit på förhand, men det var Öberg som knep segern via delat domslut efter tre stenhårda ronder mellan de jämnt matchade svenskstjärnorna.


LÄS MER: Elin Öberg besegrar Malin Hermansson på BRAVE CF 38!

LÄS OCKSÅ: BRAVE CF 38 i Stockholm – Resultat


Den tredje ronden avgjorde sannolikt matchresultatet, där Öbergs framgångar i strikingen fick vägas mot Hermanssons brottning och kontrolltid på marken.

Med vinsten förlängde Öberg till 3-1 som proffs, medan Hermansson föll till 5-2 i matchfacit.

Via Instagram:

Malin Hermansson: “Känns inte som en förlust”

Hermansson anser själv att hon gjorde nog för att vinna matchen. Nu hoppas vill den Cage Warriors- och Bellator-rutinerade fightern få till ett returmöte.

– Jag vill ha en rematch, säger Malin Hermansson till MMAnytt. Jag har sett matchen två gånger i efterhand och jag tycker inte att jag förlorade.

– Dock har jag ont i näsan, så det ger jag henne. Det var en bra snoksmäll, fortsätter Hermasson.

Hermansson, som säkrade flera nedtagningar i matchen, anser att den andra ronden var den enda som borde ha gått till Öberg.

– Det här känns inte som en förlust mer än på pappret, jag trodde ärligt att det skulle räcka. Rond ett och tre var mina, rond två var hennes. Jag är inte bitter, men jag vill ha en rematch, menar hon.


SE ÄVEN: 19-årige supertalangen gör det igen: “Ska bli bäst i världen”


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara