MMA-Svepet: FCR 8 och UFC 259 – Förtjänar Aljamain Sterling titeln?

✔ Tillbakablick på den historiska svenskgalan ✔ Titelmatcherna i fokus efter helgen

Nu är MMA-svepet tillbaka och det är Fight Club Rush 8 (FCR) samt UFC 259 som står i fokus i detta inslag!

MMAnytts egna Sebastian Vendel-Martinez och Matias Andres slog ihop sina kloka huvuden för att diskutera helgens MMA-händelser.

I lördags återvände nämligen Västerås-baserade FCR med organisationens åttonde gala. Det var dessutom ett historiskt evenemang då det var den första svenska MMA-galan att sändas på den världsledande streamingtjänsten UFC Fight Pass.

Huvudevenemanget bestod av ett hett möte mellan den svenske publikfavoriten Fernando Flores och den stigande brasilianske stjärnan Felipe Lima. Det blev en våldsam tillställning där Lima glänste.

Brasilianaren tog tillfället i akt och dominerade matchen i stort sett från start till slut. Flores kämpade in i det sista som den sanna krigaren han är, men i slutändan vann Lima via enhälligt domslut med siffrorna 30-24, 30-26, 30-24.

Utöver det gjorde Allstarstalangen Abdurakhman Nasrutdinov sin professionella debut mot den erfarne britten Ashley Kilvington. Nasrutdinov glänste och levde upp till de redan höga förväntningar med en vinst via teknisk knockout i den andra ronden.

Det var flera andra andra fina prestationer från talangfulla fighters som också belystes i inslaget, se de fullständiga resultaten för galan här.


HETAST JUST NU


Blandade känslor efter UFC 259

UFC 259 levererade hela tre titelmatcher och var, åtminstone på pappret, en av årets största MMA-galor. Det var dock en gala som hade en del kontroversiella moment – inte minst i titelmatchen i bantamvikt mellan Petr Yan och Aljamain Sterling. Den underhållande matchen slutade i diskvalificering efter att Yan träffat med ett otillåtet knä vilket lämnade Sterling som mästare i en udd stund.

Jan Blachowicz skrällde med en poängvinst över tidigare obesegrade Israel Adesanya. Medan de flesta är överens om att rätt fighter vann så var poängsättningen med två 10-8-ronder från poängdomarna en kontroversiell punkt som diskuterades av många, inte minst av UFC:s vd Dana White.

Alla dessa ämnen och mycket mer diskuteras i videon nedan!

MMA-Svepet: Fight Club Rush 8 & UFC 259

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Sebastian Vendel-Martinez är skribent för MMAnytt sedan September 2012. Han tränar MMA och Thaiboxning, har följt MMA sedan 2002 och fokuserar på nyheter och uppdateringar från MMA-världen. Kontakt: [email protected]

Svara