På bilden: Damir Hadzovic - Danmarks enda UFC-fighter just nu.

MMAnytt avslöjar: UFC ryktas komma till Danmark!

✅ Uppgifter: Köpenhamn får äntligen sin UFC-gala ✅ Två nordiska event väntas i år

UFC Danmark ser äntligen ut att bli verklighet.

Den världsledande MMA-organisationen planerade först att debutera i vårt nordiska grannland våren 2017. Då flyttades eventet dock i sista sekund – till Sverige. Den nya planen var sedan att föra sin Danmarkdebut i höstas – men även dessa planer ströks av oklara skäl.

Nu blir det tredje gången gillt. Insatta källor uppger till MMAnytt att en UFC-gala väntas hållas i Royal Arena i Köpenhamn under oktober månad. MMAnytt har ännu inte fått uppgifter om något exakt datum för eventet.

Det ska understrykas att detta inte är färdigställt ännu och att inget är klart innan det bekräftas officiellt.

Andra UFC-galan i Norden under 2019

Att UFC ryktas komma till Danmark innebär med andra ord att vi ser ut att få två nordiska UFC-galor i år. UFC Stockholm blev nämligen officiellt bekräftad för sommaren, tidigare under lördagen.


LÄS MER: KLART: UFC kommer till Stockholm!

LÄS OCKSÅ: UFC Stockholm: Då släpps biljetterna


Enligt källor nära UFC planeras totalt sex europeiska event under året. Den första galan hölls nyligen i Prag och inom kort kommer de nästa europeiska UFC-galorna hållas i London följt av Sankt Petersburg.

UFC Stockholm kommer därefter gå av stapeln den första juni. De två sista europeiska eventet blir sedan av i Skottland och Danmark, enligt MMAnytts uppgifter.

Datum, stad och arena för eventet i Skottland är i skrivande stund oklart.

Damir Hadzovic – het UFC-stjärna från Danmark

Den enda danska UFC-fightern just nu är dansk-bosniern Damir Hadzovic – en 32-årig lättviktare som imponerat stort i sina senaste matcher. Med ett matchfacit på 3-2 i UFC och en aktiv vinstsvit på två raka segrar vore det mer eller mindre en självklarhet att ha med “The Bosnian Bomber” på galan i Danmark.

Vidare är inte inte omöjligt att andra danskar erbjuds kontrakt inför eventet.

En av Danmarks hetaste stjärnor just nu är Mark O. Madsen, som tidigare har vunnit OS-silver i brottning. Madsen, 34, tävlar i weltervikt och är idag obesegrad som proffs med sex raka vinster. Med ännu en vinst på nästa helgs Cage Warriors 103 i Köpenhamn kommer hans matchfacit ligga på 7-0 och ett UFC-kontrakt lär då vara högst rimligt.

Vidare har en annan 34-årig welterviktare en stor chans att knipa en plats på UFC Danmark. Nicolas Dalby har visserligen redan haft en vända i oktogonen med blandad framgång, men nu är han tillbaka i segerspåret med två raka vinster. Och även Dalby, vars matchfacit som proffs nu är 16-3-1, kommer härnäst fightas på Cage Warriors 103 – där han utmanar om interimbältet.

En UFC-gala i Danmark innebär troligen även att vi kommer få se svenska fighters på matchkortet.

Håll dig uppdaterad här på MMAnytt.se för senaste nytt om de kommande UFC-galorna i Sverige och Danmark!


Den här artikeln publicerades först på MMAnytt.se den tredje mars klockan 17.00.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara