Robin "Pretty Boy" Roos. Foto: Ostrogonac Productions / Stefan Romare-MMAnytt

KLART: “Pretty Boy” går huvudmatch på Fight Club Rush 5!

✅ MMAnytt avslöjar: Västerås-stjärnan toppar storgalan på hemmaplan!

Fight Club Rush 5 har fått en huvudfight. MMAnytt kan nämligen exklusivt avslöja att Robin Roos, 24, får äran att kliva ut sist på hemmagalan, som äger rum i Bombardier Arena i Västerås den 31 augusti.

Där kommer “Pretty Boy” ställas mot den obesegrade finnen Henri Lintula – en svartbältare i brasiliansk jiu-jitsu som är fyra år äldre än svensken. Matchen går i weltervikt, alltså 77,1-kilosklassen, och är nu officiellt bekräftad av organisationen.

Klicka på bilden för att köpa biljetter till FCR 5!

Inledde proffskarriären med brutal knockout

Efter en framgångsrik karriär i MMA-klass A, där han blev svensk mästare och tävlade för det svenska MMA-landslaget på den internationella scenen, gjorde Robin Roos sin professionella MMA-debut tidigare under året. Där fick vi se honom knocka landsmannen Oskar Sivard med ett välplacerat knä följt av flera hårda slag i den andra ronden.

Matchen därpå gick sedan på Superior Challenge 19 och där var det återigen Roos som utropades till segrare, denna gång via teknisk knockout efter två underhållande ronder – när Jeanpier Basuri inte längre kunde fortsätta fightas.

Sist Roos var aktuell var så sent som igår natt. Det var på Shogun MMA 2 i England som han gjorde upp mot den obesegrade hemmafightern George Hardwick – en fight som dessvärre inte gick vägen. Roos bjöd på en tuff insats men kunde där bli besegrad av den starka engelsmannen via enhälligt domslut efter tre ronder.


Upplev MMA av toppklass i Västerås – köp biljetter till FCR 5!


Tränaren: “Kommer vara ursinnigt starka på FCR”

Det blir med andra ord en revanschsugen Roos som går in för att återvända till vinstkolumnen framför hemmapubliken den 31 augusti. Jörgen Hamberg, huvudtränare på Västerås Fight Club och en av arrangörerna bakom Fight Club Rush, tror att en tuff viktnedgång i kombination med överträning satte käppar i hjulen för talangen i natt.

– Nu ska vi hem och skruva på de parametrar vi misstänker ställt till det. Sedan är vi fett lacka och kommer vara ursinnigt starka på FCR. Vad trodde du? Vi kan fan slåss varje vecka, säger Jörgen Hamberg om Robin Roos till MMAnytt.

Robin Roos (vänster) och Jörgen Hamberg (höger). Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Möter stark grappler med tre raka avslut

Henri Lintula blir nu en intressant utmaning för Roos. Medan svensken är som starkast i det stående, då han kommer från thaiboxning, är finnen en grappler i första hand. Det blir med andra ord något av en klassisk “striker vs. grappler”-matchning mellan två nordiska stjärnskott.

Lintula debuterade som proffs redan under hösten 2016 men har inte varit i närheten av så aktiv som Roos de senaste åren. Han har istället nöjt sig med en match om årligen – vilket visserligen har fungerat utmärkt för honom de senaste tre åren.

Efter en debutvinst mot Raimondas Sinica via teknisk knockout på under minuten har Lintula därefter kammat hem två raka segrar via submission – först mot Vladimir Golubev via rear-naked choke innan han senast drog ut Alexey Valivakhin med en triangel. Alla Lintulas vinster har säkrats i den första ronden.

Fight Club Rush 5: Uppdaterat matchkort

Fight Club Rush 5 blir den största FCR-galan hittills, nu i A-hallen i Bombardier Arena med en bredare publik. Biljetter till eventet hittar du på Tickstmaster (pris från 275 kr) och för dig som inte kan närvara på plats finns livestream online via pay-per-view för 99 kr.

Kolla in det uppdaterade matchkortet nedan!

Huvudkort (professionell MMA):

 • Weltervikt: Robin Roos vs. Henri Lintula
 • Catchvikt (63,5 kg): Amir Malekpour vs. Delshad Morad
 • Weltervikt: Oskar Karlström Biller vs. Jeanpier Basauri
 • Bantamvikt: Renato Vidovic vs. Eli Elias
 • Fjädervikt: Ali Taleb vs. Shoeb Karar Akrami

Underkort (MMA klass-A):

 • Bantamvikt: Awat Kohzadi vs. Jakob Valegren
 • Mellanvikt: Addis Saljevic vs. Max Karlsson

LÄS MER: Talar ut om mäktiga bedriften: “Lyckligaste mannen på planeten”

LÄS OCKSÅ: Efter succén: Ashah & Johan kommenterar storgalan FCR 5!


Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...