Talar ut om mäktiga bedriften: “Lyckligaste mannen på planeten”

✅ "Enda som fanns i huvudet var vad jag har gått igenom - och vilken belöning jag får"

Den 22 juni 2018 kom att bli en dag som förändrade mycket för Amir Malekpour. Efter ett gäng hårda matcher under en och samma vecka hade han nämligen lyckats avancera till EM-final i MMA – och efter en jämn start lyckades han sedan avsluta finnen Mici Saaristo via teknisk knockout i den andra ronden.

Nu fick han kvittot – på att han var bäst i Europa på det han gjorde. Ett stort delmål var uppnått och det hela blev en erfarenhet som fick Malekpour att se på karriären med helt andra ögon.

– Det var en ny upplevelse, jag visste inte vad jag var kapabel till och hur mycket hårt arbete gör när man verkligen lägger ner sin själ i någonting. Jag upplevde att med hårt arbete kan man nå sina drömmar och att allting är möjligt. Så nu ser jag på min karriär på ett helt annat sätt, kan jag säga, berättar Amir Malekpour i en stor intervju med MMAnytts Ashah Tafari (via Fight Club Rush).


Upplev MMA av toppklass i Västerås – köp biljetter till FCR 5!


Amir Malekpour: “Det var sjukt”

Så vad tänker man egentligen när man har gett sitt allt, vunnit fyra matcher i rad och tagit sig längst av alla i sin viktklass på ett Europamästerskap? När man står där, högst upp på prispallen med en guldmedalj runt halsen och får höra nationalsången?

– Det var sjukt. Du vet, alltid när jag vinner en match så brukar jag visa glädje och man har nästan sett en bild i huvudet – hur man ska fira det och så. Men den här gången var det enda jag tänkte på vad jag har gått igenom. Jag hade ett väldigt hårt camp, bodde på Öland några veckor och tränade där med min boxnings- och fystränare. Och när de räckte upp min hand, det enda som fanns i huvudet var vad jag har gått igenom – och vilken belöning jag får. Och där kom tårarna bara, jag hade tappat kontrollen helt. Jag var så mycket mig själv som det bara går. Det går inte att beskriva känslorna så mycket mer än att jag var den lyckligaste mannen på planeten, på riktigt, förklarar Malekpour.

Efter tiden i A-klass och MMA-landslaget är Malekpour numera en professionell MMA-fighter, som vann sin debut i slutet av april. Och den 31 augusti är det dags för nästa fight. Då tar han sig nämligen an Delshad Morad i ett spännande svenskmöte på Fight Club Rush 5, som äger rum i Bombardier Arena i Västerås.


RELATERAT: Europamästaren ger svar på tal – efter kaxiga orden: “Blev chockad”


Biljetter till FCR 5 hittar du på Ticketmaster (pris från 275 kr). Du som inte kan se galan live på plats hittar livestream online via pay-per-view (pris: 99 kr).

Kolla in hela den längre intervjun med Amir Malekpour i videon nedan!


LÄS MER: Två nya matcher klara för Fight Club Rush 5!

LÄS OCKSÅ: Efter succén: Ashah & Johan kommenterar storgalan FCR 5!


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nytt

MMAnytt startades den 3 februari 2008 och har sedan dess växt till att bli Sveriges största kampsportssida. MMAnytts mål är att med journalistisk anda täcka och vara med och utveckla MMA i främst Sverige, men även andra nordiska länder.

Svara

bet365
Speltips: UFC 278

Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards


1.27 - 3.75


20 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC 27812
Kamaru Usman (c) vs Leon Edwards1.273.75
Paulo Costa vs Luke Rockhold1.323.35
José Aldo vs Merab Dvalishvili2.051.80
Marcin Tybura vs Alexander Romanov3.801.26
Tyson Pedro vs Harry Hunsucker1.126.25
Leonardo Santos vs Jared Gordon3.351.29
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...