Sveriges nyaste UFC-fighter: “Vi lyckades – vi gjorde det tillsammans!”

✅ Kurdimus Prime extremt taggad inför UFC Stockholm! ✅ "Kommer ta en arm, ett ben - ALLT jag får tag på!"

Den obesegrade talangen Rostem Akman – även känd som “Kurdimus Prime” är den allra senaste svensken som skrivit på för världens största MMA-organisation. I morgon lördag gör han sin debut på hemmaplan, när UFC Stockholm går av stapeln i Globen.

Akman hoppar in på kort varsel och tar sig an den betydligt mer erfarne ryssen Sergey Khandozhko i ett welterviktsmöte som utgör huvudfighten på underkortet. Detta efter att svensken fått syn på den här artikeln här på MMAnytt, som blev början på en stor kampanj där hundratals fans engagerade sig för att få in Akman i UFC.


RELATERAT: Rostem Akman redo att hoppa in på UFC Stockholm: “Sänker honom”


– Det började med artikeln på MMAnytt. (…) Sen blev det värsta kampanjen, alla människor har stöttat, delat och det har varit ett sånt jävla tryck, säger Rostem Akman i en exklusiv intervju med MMAnytt och fortsätter:

– Nu är vi här – vi lyckades! Vi gjorde det tillsammans! Och det är här vi ska vara. Det är jävligt roligt, det är sjukt. Nu har det landat och när du säger “UFC-fighter” klingar det bra i öronen.

Rostem Akman: “Har sett fram emot det här i tio år”

Akman har varit väldigt aktiv med två matcher de senaste två månaderna. För knappt tre veckor sedan gick han sin tuffaste match hittills i karriären – men även om formen inte är hundra procent så är det ingenting som kommer hålla tillbaka svensken.

– Jag har sett fram emot det här i tio år, jag har tänkt på det här i tio år och nu är jag här. Det är bara att köra! Jag är fight-redo, ingenting kommer stoppa mig, säger Akman – som känner sig säker på att en vinst via avslut väntar i morgon.

– Sergey vet inte vad han ger sig in på. Jag kommer inte stanna. Jag kommer ta ett ben, en arm – ALLT jag får tag på! fortsätter han.

Hör mer från Rostem Akman – kolla in hela intervjun!

Klicka här för mer information om UFC Stockholm.

UFC Stockholm Stream:

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtRostem AkmanSenaste NyttUFC Stockholm

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...