Vändningen för Göteborgsgalan: “Den fetaste som någonsin skådats”

✔ Stjärnan klar för match ✔ "Byter kostym - har spänt bågen"

Förra månaden kunde MMAnytt exklusivt avslöja att Bulldog Fight Night planerade en unik kampsportsgala i Göteborg. Man skulle blanda flera discipliner, inklusive MMA, på ett och samma event den 28 november – samma datum som Superior Challenge anordnas i Stockholm.

Nu kan vi rapportera om ändrade planer.


LÄS MER: Unik kampsportsgala i Göteborg – samma dag som Superior Challenge!


Datumet blir detsamma – men nu ska Göteborgsgalan istället fokusera på Muay Thai.

– Bulldog Fight Night 9 byter kostym och svidar om till en ren thaiboxningsgala. Vi har spänt bågen och kommer leverera den fetaste thaigalan som någonsin skådats i Norden. Den 28 november smäller det och galan sänds exklusivt på Aftonbladet, meddelar Daniel Högström, promotor för BFN.

Sanny Dahlbeck klar för match

MMAnytt kan också avslöja att Sanny Dahlbeck kommer att fightas på BFN 9. Den svenske stjärnan är rutinerad från stora organisationer som Glory och K-1 och vann senast AK-bältet när han knockade Jonatan Larsson i december förra året.

Titelfighten mot Larsson var Dahlbecks comebackmatch efter ett drygt två år långt skadeuppehåll.

Vem Dahlbecks motståndare blir den 28 november är i skrivande stund oklart.

Sanny Dahlbeck gjorde comeback till ringen i december förra året när AKFC 3 avgjordes i Göteborg.  Foto: Stefan Romare (@stefanromaremma)

Resultatet blev en knockoutseger och ett guldbälte runt midjan. Foto: Stefan Romare (@stefanromaremma)

“Omöjligt att genomföra”

BFN 9 planerades först bjuda på MMA, boxning och fristilsbrottning utöver thaiboxningen. Då väntades dock Sveriges tillfälliga begränsning på folksamlingar höjas från 50 till 500 personer, vilket öppnade för möjligheten att ha viss publik på plats.

Sedan dess har dock regeringen svängt i frågan och valt att avvakta med höjningen. Något som gjorde att BFN behövde tänka om.

– När det inte blev tillåtet med 500 personer i publiken var det omöjligt att genomföra ett mixat event. Det blir för dyrt utan fansen på plats, säger Daniel Högström.

Galan kallas nu för Bulldog Fight Night 9: Thai Edition. Utöver Sanny Dahlbeck är flera andra svenska stornamn på väg att bokas för match, enligt uppgifter. Ryktena säger också att även fighters med MMA-koppling kan komma att kliva in i ringen den 28 november.


SE ÄVEN: “Största MMA-händelsen i Sverige sedan UFC”


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttThaiboxning

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...