Foto via Viaplay Fighting

Tidigt stopp? Tobias Harila går segrande via TKO på Superior Challenge 17

✅ Ännu en landslagsstjärna vinner sin MMA-debut på Superior Challenge 17 ✅ Var domarstoppet för tidigt?

Alldeles nyss fick vi se den tredje matchen på Superior Challenge 17, som pågår på Cirkus på Djurgården i Stockholm i skrivande stund. Där fick vi se den tidigare landslagsstjärnan Tobias “Bad Intention” Harila göra sin efterlängtade proffsdebut i en fjäderviktsdrabbning mot norrmannen Kenneth Evensen.

Matchen började lite knepigt för Harila som tvingades försvara nedtagningar i inledningen av den första ronden. Efter ett tag kom han dock ut på sitt avstånd och kunde så småningom avsluta matchen via teknisk knockout efter att ha fått in en fin slagkombination.

Frågan är dock om inte domarstoppet var lite väl tidigt, då Evensen omedelbart studsade upp på fötter igen. Faktum kvarstår dock att Harila vann sin första proffsmatch och fortsätter sin resa mot toppen.

I sin play-by-play-rapportering skriver MMAnytts Johan Taliercio:

Rond 1:

Evensen går för en doubleleg direkt och får ner Harila, som snabbt kommer upp igen. Evensen trycker Harila mot gallret, men Harila försvarar bra och får in ett hård knä i huvudet på Evensen. Norrmannen går för en takedown igen men Harila är snabbt uppe igen.

Evensen försöker ta rygg på Harila, men svensken vänder på steken och trycker nu upp Evensen mot buren i stället. Evensen tar sig loss och de möts i mitten igen. Harila missar precis med en hög spark. Harila får in ett bra avstånd, men norrmannen får in en bra legkick.

Harila fångar en spark från Evensen, men norrmannen kommer loss genom några slag. Evensen går in men Harila cirklar ut och får in några smällar. Efter lite avvaktande går Harila in med en höger-vänster-ombo, som dock missar.

Harila får in en vänsterkrok och Evensen åker i marken – varpå domaren stoppar matchen nästan direkt, trots att Evensen snabbt var uppe! Det såg ut att vara lite tidigt, tyvärr.

Vinnare: Tobias Harila via TKO (slag), rond 1.

Harila står därmed med ett matchfacit på 1-0 som proffs, efter en framgångsrik karriär som amatör. Evensen står å andra sidan med en vinst och en förlust i proffskarriären.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara