Kamaru Usman. Foto: Leandro Bernardes-Ag Fight/MMAnytt

UFC 228: Kamaru Usman håller sig redo för att ersätta Woodley eller Till

✅EXKLUSIVT ✅Kamaru Usman kommer väga in och göra alla läkarkontroller - på eget bevåg ✅Usmans manager Ali Abdelaziz avslöjar att det endast är EN fighter som är villig att möta Usman

Kamaru Usman håller sig redo inför den stundande titelmatchen mellan welterviktsmästaren Tyron Woodley och Darren Till. Den #6-rankade Usman har just nu inte någon match inbokad men på eget bevåg så insinuerade han på Twitter att kommer vara redo att hoppa in. I ett snack med MMAnytt kunde Usmans manager Ali Abdelaziz bekräfta uppgifterna och avslöja Usmans planer.


Rafael dos Anjos klar för återkomst – vill möta “The Nigerian Nightmare”


Betalar för allt på eget bevåg

Igår kunde MMAnytt rapportera att den före detta lättviktsmästaren Rafael dos Anjos var intresserad av ett möte med “The Nigerian Nightmare” Usman men det verkar som att Usmans fokus ligger någon helt annanstans.

På Twitter skrev Usman att han kände att han skulle bli krönt welterviktsklassens nya mästare den 8 september, den dag som Woodley är inplanerad att möta Till.

Usmans manager Abdelaziz kunde därefter bekräfta att Usman håller sig redo att hoppa in som ersättare:

När MMAnytt pratade med Abdelaziz så kunde han också avslöja att Usman kommer att gå igenom alla läkarkontrollerna och gå ned i vikt om något skulle hända med antingen Woodley eller Till.

Usman är inte officiell ersättare utan kommer istället att betala för sitt eget boende och utgifter för att få chansen att hoppa in.

Abdelaziz poängterade ut att Usman inte hyser något agg mot varken Woodley eller Till utan att han endast vill vara redo om något skulle hända.

“If anybody slips up, we’re going to be there ready to fight,” sade Abdelaziz till MMAnytt. “If they don’t want to fight, we’re going to take the belt and Kamaru will be the new champion.”

Usman vann TUF 21 och har just nu en vinstsvit på tolv raka matcher varav åtta är i oktagonen. I sin senaste match så besegrade han den tidigare titelutmanaren Demian Maia via enhälligt domslut och fortsatte klättra upp i rankingen.

Med tanke på att “The Gorilla” Till haft upprepade problem med vikten så är det ingen dum idé för Usman att hålla sig redo. I sin senaste match mot Stephen “Wonderboy” Thompson så kom Till 3,5 lbs (ca. 1,5 kg) över viktgränsen. Det var andra gången som Till missade vikten i sin professionella MMA-karriär.

Usman hade tidigare sagt att han siktade in sig på en match mot den regerande interimmästaren Colby Covington men den matchen materialiserades aldrig.

Abdelaziz kunde också bekräfta att dos Anjos är den enda fightern som är villig att möta Usman.

Upplev MMA av toppklass - köp biljetter till Superior Challenge 20 den 7 december!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttUFC 228

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Phnom Penh, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Senaste kommentarerna
Omröstning

Kommer Alexander Gustafsson göra comeback?

Loading ... Loading ...