Aljamain Sterling tar sikte på toppfightern – och det är inte Petr Yan!

✔ "Vi kan köra den här fighten istället!"

Aljamain Sterling blev ny bantamviktsmästare under helgens UFC 259 när han besegrade Petr Yan på ett kontroversiellt sätt. Sterling vann nämligen via diskvalifikation efter att ha blivit träffad av ett otillåtet knä.

Innan avslutet låg han under på poäng och såg ut att vara på väg att förlora matchen. Till en början vägrade Sterling acceptera bältet men senare sågs han posera på bilder med det.

På grund av sättet han vann bältet kunde man förvänta sig att en returmatch mot Yan skulle vara högst upp på Sterlings önskelista. Men istället har Sterling satt siktet på en annan motståndare. Det rör sig om ingen mindre än den förre bantamviktsmästaren Henry Cejudo!

Sterling sprang in i Cejudo efter matchen och de två såg ut att ha en intensiv staredown. Efteråt skrev Sterling ett Twittermeddelande till Dana White där han bad om att få matchen mot Cejudo.

– Allt snack slutar när man står ansikte mot ansikte. Vi kan köra den här fighten istället!


HETAST JUST NU


Cejudo förlorade aldrig bältet i oktogonen

Cejudo valde att gå i pension efter att ha försvarat sin bantamviktstitel mot Dominick Cruz i maj förra året. Dessförinnan hade han en vinstsvit på sex raka vinster, varav tre titelförsvar. Eftersom Cejudo bara är 34 år var det få som trodde att hans pension var på allvar.

Cejudo har själv sagt att han skulle återvända till buren för den rätta summan och har bland annat utmanat Alexander Volkanovski om fjäderviktsbältet. Kanske kan en match om bantamviktsbältet mot Sterling vara lika lockande?

Blir den matchen av skulle det utan tvekan reta Yan som vill ha en returmatch och även kallat för Sterling för clown när han poserade med bältet.

 

Borde Aljamain Sterling ge Yan en omedelbar returmatch?

 

 

🔗 Karl Albrektsson vinner spelas till 1.62 hos Betsafe - Rygga spelet här! 18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Kategorier
Aljamain SterlingPetr YanSenaste NyttUFC 259

Jakob Odelstad är historikern som kom in på journalistik som ledde in honom på MMA. Han har följt sporten sedan 2007 och försöker just nu lära sig portugisiska för att kunna följa sporten i Brasilien.

Svara

Bellator ODDS
Bellator 268: söndag 00:0012
Karl Albrektsson - D. Yagshimuradov1.622.18
Benson Henderson - B. Primus1.861.86
Ryan Bader - Corey Anderson2.281.57
Vadim Nemkov - Julius Anglickas1.303.20
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
UFC ODDS
UFC Fight Night 195: söndag 04:0012
A. Ladd - N. Dumont1.702.20
A. Arlovski - C. Felipe1.921.92
Jim Miller - E. Gonzalez1.442.88
M. Fiorot - M. Bueno Silva1.442.88
J. Marquez - J. Wright1.403.05
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...