Donald “Cowboy” Cerrone öppnar upp om pension och helgens förlust

✔ "Jag är hjärtekrossad" ✔ Tänker prata med UFC-chefen: "Låt mig avsluta det på rätt sätt"

UFC-veteranen Donald “Cowboy” Cerrone är i slutet av sin stjärnspäckade karriär, men han är inte redo att pensionera sig än. Det börjar dock bli svårt att ignorera snacket om att lägga handskarna på hyllan då han i helgen förlorade via TKO mot Alex Morono, Cerrones sjätte match utan vinst.

“Cowboy” skulle egentligen ha mött Diego Sanchez, men när Sanchez hamnade i problem med UFC och sedan fick sparken så accepterade Cerrone matchen mot Morono istället.

Mötet tog vid i welterviktsklassen, och trots att Cerrone såg ut att komma igång tidigt så blev han hårt träffad i slutet av första ronden. Morono träffade Cerrone med en serie av flertal hårda slag och fortsatte att ösa på tills domaren sett tillräckligt.

Efteråt pratade Cerrone med media och öppnade upp om den hårda förlusten.

 — Det var en tuff dag på kontoret, sa Cerrone till ESPN efter matchen. I den här leken kan allt förändras, och allt som krävs är ett hårt slag. Han slog mig med ett bra slag som fick mig att rygga tillbaka. Sen träffade han mig på nytt.

— [Morono] var hungrig och redo. Det finns inga ursäkter. Jag var redo. Vi hade en bra uppvärmning, kom ut och körde igång tidigt.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av Donald Cerrone (@cowboycerrone)


HETAST JUST NU


Sista matchen för Donald Cerrone? “Absolut inte!”

Förlusten fick fansen att på nytt prata om att Cerrone bör pensionera sig. Han är på delad förstaplats över flest UFC-matcher i historien, men han har inte lyckats återvända till de glansdagar som gjorde honom till en publikfavorit.

Fram till 2016 hade Cerrone aldrig förlorat två matcher i rad, sedan förlorade han tre raka mot toppmotstånd i form av bland annat Jorge Masvidal och ex-mästaren Robbie Lawler. Trots att han lyckades återvända till vinstkolumnen och radade upp en ny vinstsvit så skulle han i juni 2019 på nytt fastna i en svacka som han ännu inte klarat av att ta sig ifrån.

 — Jag är hjärtekrossad, helt klart, förklarade Cerrone för ESPN. Jag vet inte vad jag ska säga. Är det dags? Jag vet inte. Det känns inte så för mig, men hur jag känner mig och hur jag presterar är två helt olika saker. Det suger. Jag ville tillbaka till [lättviktsklassen] för killarna i [welterviktsklassen] slår hårt. De är stora killar. Men som sagt, inga ursäkter. Jag behöver verkligen bryta förlustsviten, för den är brutal. Jag önskar jag hade svar, men det har jag inte.

UFC-chefen Dana White sade redan i fjol att det är dags att prata om pension för “Cowboy”. Trots att Cerrone förstår att det är ett oundvikligt samtalsämne så är han övertygad om att helgens nederlag inte markerade hans sista match i UFC.

 — Det var absolut inte [min sista match], fortsatte Cerrone. Inte en chans. Jag skulle aldrig lämna på detta sätt. Jag kommer hundra procent veta när [det är min sista match] och då kommer jag komma in och förhoppnings spöa upp någon från start. Det finns inte en chans att jag slutar på detta sätt. Jag kan inte låta mitt arv sluta på detta sätt.

— Men jag kommer ringa [Dana White] och säga, “Hey man, jag vet att det varit några hårda år, men när det är dags, låt mig avsluta det på rätt sätt”.

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Donald CerroneSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...