Khabib Nurmagomedov står bakom kommentarerna – skarp kritik till trots!

✔ Valentina Shevchenko försvarar ring girls! ✔ Khabib: "De är onödiga" ✔ Vägrar ge sig!

Efter sina minst sagt kontroversiella kommentarer på ring girls i augusti fick forna lättviktsmästare Khabib Nurmagomedov ta emot skarp kritik från såväl fans som fighters – bland andra Valentina Shevchenko och Conor McGregor. McGregor delade bilden nedan på Twitter för att håna sin rival.

Khabib hade bland annat hävdat att “ring girls är de mest onödiga människorna i MMA”. Här är ett längre citat från intervjun:

– Lyssna, sade Khabib. Jag vill inte förolämpa någon, (men) ring girls är de mest onödiga människorna i kampsport. Vad är deras syfte? Jag har en fråga. Du kan visa att det är den andra ronden på skärmen. Jag inser att detta är historia. Historia vet många misstag. Vi läser historia för att undvika förflutna misstag i framtiden. Om vi kollar på historian, säger den att de är värdelösa. Det är min personliga åsikt…

Foto av Jeff Bottari/Getty


HETAST JUST NU


Khabib: “Jag bryr mig inte för jag vet att jag har rätt”

Trots den skarpa kritiken vägrar dock Khabib ta tillbaka kommentarerna, även flera månader i efterhand. I en ny intervju, framför en live publik, förklarar han varför.

– Ett par månader tillbaka, började Khabib. Någon frågade mig om… Jag har en liga. Jag har min egen liga Eagle Fighting Championship och någon frågade mig varför det inte finns några ring girls där. Jag sa eftersom jag tycker att det inte finns någon anledning. Det är min åsikt.

– Jag är född med detta, fortsatte Khabib. Jag växte upp med detta och jag har min åsikt klar för mig. Ibland, typ, folk, när jag säger något, de håller inte med om detta. Men, vem bryr sig? Jag bryr mig inte för jag vet att jag har rätt. I mitt huvud. För alla har sina egna synpunkter på något.

Shevchenko kom nyligen till alla ring girls försvar efter hennes match mot Lauren Murphy på UFC 266. Hon nämnde bland annat att ring girls har varit en integrerad del av galorna sedan UFC:s barnsben. Hon tog dessutom tillfället att knäppa ett foto tillsammans med dem efter matchen!


MISSA INTE: Jorge Masvidal klar för hatmatch på storgalan UFC 269!


Speltips inför UFC 269!

UFC 269 i december är bäddad för en skräll – särskilt nu när Jorge Masvidal vs Leon Edwards fått hoppa på kortet!

Om du vill satsa lite pengar på UFC 269 har vi ett saftigt tips för dig: i Amanda Nunes vs Julianna Pena ligger oddsen på 1.12 för Nunes (Betsafe) och 6.00 för underdog Pena (Bethard). Kan “The Lioness” Nunes era äntligen vara över?

18+ | Spela ansvarsfullt | Regler & villkor gäller. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen!

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste Nytt

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...