Öga mot öga inför supermatchen – då händer det oväntade!

✔ UFC-mästarens plötsliga utfall ✔ Här får stjärnorna separeras av vakter

Nattens presskonferens inför UFC 249 och supermatchen Khabib Nurmagomedov vs Tony Ferguson blev genast en stor snackis – av flera skäl. Det blev heta ordväxlingar och starka känslor, som också fortsatte när det var dags för rivalerna att ställa sig öga mot öga.

Ferguson, som minst sagt har gjort sig känd som en märklig typ, valde att lägga sitt tidigare vunna UFC-bälte på marken – varpå han försökte beordra Nurmagomedov att göra detsamma med sin titel.

– Ditt bälte mot mitt. Lägg ner ditt bälte nu! vrålade Ferguson gång på gång.


RELATERAT: Tony Ferguson ber reporter dra åt h*lvete – efter känsliga frågan


Men Nurmagomedov ignorerade uppmaningen. Efter fortsatta ordväxlingar sparkade Nurmagomedov istället iväg bältet som Ferguson hade lagt på golvet, innan de två så småningom fick separeras av vakter.

Se händelseförloppet i videon nedan (via YouTube):

Khabib regerande mästare – men Tony vann titeln först

Khabib Nurmagomedov är lättviktens regerande titelhållare, och står obesegrad som MMA-fighter med 28 raka segrar. Både han och Tony Ferguson har dock lika långa vinstsviter i oktogonen – nämligen tolv vunna UFC-matcher i rad. Och faktum är att Ferguson var den första av de två att krönas till UFC-mästare.

En tillfällig sådan, åtminstone.

Ferguson vann nämligen interimtiteln med en seger över Kevin Lee i oktober 2017, medan Conor McGregor – som då var divisionens regerande mästare – höll sig borta från buren efter superfighten mot boxningsstjärnan Floyd Mayweather. Ferguson blev dock av med sin mästarstatus efter en skada, varpå Nurmagomedov istället utsågs till den officiella mästaren efter en seger mot ersättaren Al Iaquinta i april 2018.

Både Khabib Nurmagomedov (vänster) och Tony Ferguson (höger) har vunnit tolv raka matcher i UFC-buren. Nurmagomedov är den regerande mästaren i nuläget, men Ferguson var först med att vinna en UFC-titel. Därav ser sig Ferguson fortfarande som den riktiga mästaren över divisionen. Foto: Per Häljestam-USA TODAY Sports / MMAnytt

Nurmagomedov och Ferguson är vida ansedda som världens i särklass bästa lättviktare just nu. Rivalerna har vid det här laget varit bokade att mötas vid fyra olika tillfällen – men matchen har gång efter gång blivit inställd av olika skäl.

Hela MMA-världen håller tummarna för att det nu blir femte gången gillt, när den efterlängtade titelfighten äntligen planeras äga rum på UFC 249: Khabib vs. Ferguson i Brooklyn, New York den 18 april.

Vad tar ni läsare med er från nattens presskonferens och staredown? Kommentera!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
Khabib NurmagomedovSenaste NyttTony FergusonUFC 249

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...