Tjetjenska ledaren övertalar Khamzat: “Han kommer att slåss till slutet”

✔ Ramzan Kadyrov smider planer för Khamzat ✔ "HELA det tjetjenska folket var upprörda"

Historien om den svenska UFC-fightern Khamzat Chimaev är mångbottnad och får nu ytterligare ett kapitel.

Den kontroversiella tjetjenske ledaren Ramzan Kadyrov säger sig ha pratat med Khamzat och övertalat honom att fortsätta sin karriär. Detta efter att succésvensken skrivit inlägg på sociala medier där han antydde att han pensionerar sig från sporten.

I samma veva postade Khamzat även bilder som visar ett blodigt handfat och ytterligare meddelanden som anspelade på slutet av hans MMA-karriär.

UFC-chefen Dana White var dock snabb på att säga att Khamzat inte skulle pensionera sig. Nu har även tjetjenske ledaren Kadyrov gjort detsamma.

I ett uttalande på den tjetjenska turismavdelningens Instagram säger Kadyrov att han övertalat Khamzat att fortsätta. Han delade en skärmdump från vad som ser ut att vara ett privat samtal med dem och skrev bland annat:

 – Vänner, ni har nog redan hört nyheterna om Khamzat Chimaev och hans meddelade om sin pension från UFC. Jag trodde inte mina ögon och ringde därför upp och pratade personligen med Chimaev.

– Khamzat sa att hans återhämtning efter sjukdomen är långsam. I ett försök att vara ärlig och uppriktig mot sina fans så bestämde han sig för att inte ge dem mer hopp.

– Jag sa till honom att HELA det tjetjenska folket var upprörda över den här nyheten.


RELATERAT


Kadyrov om Khamzat Chimaev: “Han förblir”

Medan Khamzat återhämtar sig från covid-19 så har den tjetjenska ledaren börjat smida planer. Enligt honom så kommer UFC-svensken att inom kort att åka till Tjetjenien för att bland annat fortsätta sin behandling och träna inför sin nästa match.

 – Under vårt samtal insåg Chimaev hur viktig hans karriär är för varje tjetjensk person och han lovade att göra allt för att återhämta sig så snart som möjligt, skrev Kadyrov.

– Inom en snar framtid kommer han att flyga till republiken, där han kommer att genomföra rehabilitering, hålla i ett träningsläger och börja träna. Det betyder att Khamzat inte går någonstans, HAN FÖRBLIR OCH KOMMER SLÅSS TILL SLUTET!

Kadyrov säger att Khamzat är väldigt viktig för landet.

 – Jag påminde Chimaev om att alla våra unga människor -som han inspirerar- sätter stora förhoppningar på hans segrar. Men inte bara dem utan även MILJONER AV FANS I RYSSLAND OCH VÄRLDEN!

– Om fansen behöver vänta på hans återkomst så ser vi alla fram emot hans retur till oktagonen med bävan och tålamod.Vad står näst för Khamzat?

Succésvensken fick en explosiv start i UFC i fjol. Han radade upp vinster på rekordtid och fick en raketkarriär utan dess like. Efter att ha bokats in för sitt fjärde framträdande i oktagonen så började dock problemen.

Först testade hans motståndare Leon Edwards positivt för covid-19, sen drog även Khamzat på sig sjukdomen. Totalt fick tre matcher ställas in och Edwards kommer nu att istället möta Belal Muhammad den 13 mars.

Det är ännu oklart vad som väntar Khamzat. Han har inte gjort några fler uttalanden efter sitt inlägg om pension men hade tidigare utmanat världsnian Neil Magny.

Allt tyder dock på att Khamzat är i en mycket pressad situation och att tiden kommer få utvisa som står näst. Tjetjeniens president har dock stor tror på den svenska UFC-stjärnan.

 – Jag är säker på att Khamzat kommer att ta UFC-bältet och bevisa att han är den allra bästa.

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...