Tony “El Cucuy” Ferguson reagerar efter läkarbeskedet

✔ "Lika stark som järn"

Tony “El Cucuy” Ferguson har gått ut med en uppdatering angående sin arm som blev fångad i en otäck armlåsning under matchen mot Charles Oliveira. Mötet slutade med en förlust via enhälligt domarbeslut för Ferguson, hans andra raka nederlag.

Det var dessutom en ensidig match där Oliveira kontrollerade varje rond och kunde stänga ner Fergusons attacker. I den första ronden gick Oliveira in för en nedtagning och lyckades slänga ner Ferguson på marken. Oliveira fångade därefter Ferguson i ett armlås när det bara var några sekunder kvar på klockan.

För oss åskådare såg det ut som att Fergusons arm stretchades ut ordentligt och tog skada, men den tåliga “El Cucuy” vägrade att ge upp och inväntade slutet på ronden.

Ferguson gick för några dagar sedan ut på Twitter med en uppdatering om armen efter ett besked från läkaren. I en video kan vi se honom på gott humör, dansandes till musik.

– Det är Tiramisu-tisdag! Känslan man får när läkaren säger att armen är lika stark som järn.


HETAST JUST NU


Tony Ferguson om matchen mot “Do Bronx” Oliveira

Trots att Oliveira vann övertygande sett till poängkorten så upplevde Ferguson att han brutit ner Oliveira mentalt efter den första ronden. Han är dock ensam på den fronten och får inte medhåll från varken fans eller media.

Vad som står näst på tur för Ferguson återstår att se. Får han själv bestämma är det ett möte mot lättviktsmästaren Khabib Nurmagomedov som är av största intresse.

De har varit inplanerade att mötas fem gånger tidigare men har alla blivit avbokade på grund av diverse anledningar. Det är dock föga troligt att den matchen blir av. “The Eagle” Nurmagomedov pensionerade sig efter sin vinst mot Justin Gaethje i oktober och det är inte mycket som tyder på att han kommer bryta sitt ord.

UFC-chefen Dana White håller dock hoppet uppe och säger att han kommer att pressa Khabib “så hårt han kan”. 

 

Vem vill du se Ferguson möta härnäst?

 

Kategorier
Charles OliveiraNyheterSenaste NyttTony Ferguson

MMA-skribent för MMAnytt.se sedan 2020. Blev ett fan av sporten under 2009 och har följt den aktivt därefter.

Svara