Nya träningsvideon visar Khamzat Chimaev i högform — inför UFC 267!

✔ För exakt ett år sedan skrev Khamzat modern UFC-historia! ✔ Comeback klar - Kolla matchkortet!

För exakt ett år sedan tog Khamzat “Borz” Chimaev hem sin andra raka vinst i oktagonen och skrev modern UFC-historia. Succésvensken slog rekordet för kortast tid mellan två UFC-vinster då han besegrade John Phillips och Rhys McKee på bara tio dagar.

Han skulle sedan följa upp framgången med en imponerande KO-vinst på 17 sekunder mot MMA-veteranen Gerald Meerschaert. Som historien förtäljer så skulle det dock ta stopp där då Khamzat drabbades av covid och pausade karriären.

Nu är dock Khamzat på väg tillbaka till buren då han den 30:e oktober är inbokad för att ta sig an kinesen “The Leech” Li Jingliang. Welterviktsmötet kommer att gå av stapeln under UFC 267 i Abu Dhabi och markerar Khamzats längsta tid borta från tävlan.

På sin Instagram delar nu Khamzat en träningsvideo där han bokstavligen kastar runt träningskamraten Naib Itayev. Den mycket explosiva “Borz” ser ut att vara i god form, vilket bådar gott inför hans kommande comeback!HETAST JUST NU


UFC 267: Li Jingliang vs Khamzat Chimaev

Khamzat är ett av Sveriges största framtidshopp inom MMA och kommer ha världens ögon på sig när han återvänder till buren under UFC 267.

Det är ingen hemlighet att UFC-chefen Dana White har ett gott öga för Khamzat och “Borz” popularitet har fortsatt att växa trots att han varit borta under en längre tid.

Han har dock ett svårt test framför sig i form av tolfterankade “The Leech”. Den talangfulla kinesen har tävlat i UFC sedan maj 2014 och trots en skakig början har han kommit att utvecklas markant under de senaste åren. Under sina tio senaste matcher har Li åtta vinster och i början av året knockade han Santiago Ponzinibbio i första ronden.

Li skulle utan tvekan vara en fjäder i hatten för Khamzat och en vinst skulle ge honom en plats i toppen av welterviktsklassen. Med tanke på Khamzats popularitet och självsäkerhet vore det inte heller någon överraskning om han får en topp 5-rankad motståndare – ifall han imponerar stort!

Såhär ser UFC 267 ut för närvarande:

 • Titelmatch i lätt tungvikt: Jan Blachowicz (c) vs. Glover Teixeira
 • Titelmatch i bantamvikt: Aljamain Sterling (c) vs. Petr Yan
 • Stråvikt: Amanda Ribas vs. Virna Jandiroba
 • Weltervikt: Li Jingliang vs. Khamzat Chimaev
 • Lätt tungvikt: Michal Oleksiejczuk vs. Shamil Gamzatov

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Khamzat ChimaevSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...