Svensk MMA-gala inleder samarbete med UFC

✔ "Känns stort" ✔ Dana White till Sverige?

Den Västeråsbaserade MMA-organisationen Fight Club Rush har inlett ett samarbete med världsledaren UFC. Från och med 2021 ska man nämligen producera tre galor om året – som sänds på streamingtjänsten UFC Fight Pass.

Enligt Zlatko Ostrogonac, en av grundarna bakom FCR, innebär avtalet ett stort kliv uppåt för organisationen, som tidigare har sänt sina event på betydligt mindre plattformar i Sverige.


LÄS MER: Här vinner Abdallah Habib med BRUTAL headkick!

LÄS OCKSÅ: Storsuccé för Pancrase Gym på MMA-galan i Västerås


– Det här känns riktigt bra. Sedan vår tredje gala har vi haft visionen att en dag kunna samarbeta med just UFC Fight Pass. Det var vår framtidsplan och det blev verklighet ganska snabbt – det är vi väldigt glada för. Det här betyder att all tid, all risk och alla sömnlösa nätter vi har haft i samband med arrangemangen av våra event har varit värt det, säger Zlatko Ostrogonac till MMAnytt och fortsätter:

– Vi vill vara galan som tar fram nya talanger och introducerar dem för världen. Därför är UFC Fight Pass den perfekta plattformen. Nu kommer UFC ha ögonen på oss.

Khamzat gick sin första MMA-fajt på Fight Club Rush 1

Redan på sin allra första gala för tre år sedan hade FCR med en blivande världsstjärna på matchkortet. Den svenske UFC-sensationen Khamzat Chimaev gjorde nämligen MMA-debut i A-klass mot landslagsfajtern Khaled Laallam – som han besegrade i dominant stil.

Matchvideon har idag över en och en halv miljon visningar på FCR:s Youtubekanal.

Khamzat återvände även till organisationen för sin andra proffsmatch på FCR 3 – där han fullständigt körde över norrmannen Ole Magnor. Även den matchen har fått många ögon på sig i efterhand, i takt med att stjärnskottet fått världens uppmärksamhet genom sina rekordvinster i UFC.

Någon annan som gått flera matcher i FCR är den stigande stjärnan Tobias Harila, som bland annat vann titeln som “Sveriges Bad Boy” genom att knocka stentuffe Fernando Flores på FCR 6 tidigare i år.

Harila var senast aktuell i helgen med en av de absolut bästa matcherna någonsin på svensk mark, där han besegrade Adam Westlund via delat domslut efter tre ronders krig på Superior Challenge 21.

“Dana White Lookin’ for a Fight” i Sverige?

Zlatko Ostrogonac grundade FCR tillsammans med sin bror Davor Ostrogonac och Jörgen Hamberg, också känd som huvudtränare på Västerås Fight Club. Organisationens första två event bestod enbart av A-klassmatcher – därefter har man toppat galorna med uppemot fem proffsmatcher.

Hittills har FCR arrangerat sju galor och nästa år vrider man upp tempot. Zlatko berättar att galorna kommer att få ännu fler proffsdrabbningar – eftersom det bara är de matcherna som ska visas på UFC Fight Pass. A-klassmötena blir dock en fortsatt del av galorna och sänds istället helt gratis på organisationens Youtubekanal.

– Vi har redan börjat jobba på matchkortet för nästa gala och jag kan lova att det kommer bli väldigt underhållande, säger Zlatko.

Frågan är om det nya samarbetet skulle kunna locka tillbaka UFC-chefen Dana White till Sverige? White har nämligen en Youtubeserie under namnet Dana White Lookin’ for a Fight, som går ut på att besöka lokala MMA-event och leta efter lovande talanger.

– Det hade varit stort och jag kan säga att tanken har slagit oss några gånger sedan vi skrev på kontraktet. Men vi får se, säger Zlatko.

Bild: Fight Club Rush

Kallades för “bondgala”: “Vi trodde på vår vision”

Att lyckas etablera en stor MMA-gala i en liten stad som Västerås har inte varit helt lätt för gänget bakom FCR. Men hårt arbete och beslutsamhet lönar sig.

– Jag, Davor och Jörgen känner att vi håller på att nå en helt ny nivå och gör en mycket större satsning på FCR nu. Som du säger, vi började som en liten ligatävling för A-klass – och har växt till det här efter bara tre år och sju galor. Det känns stort, säger Zlatko och fortsätter:

– Vi har blivit kallade för “bondgala” och massor av annat, men vi trodde på vår vision och vi känner oss redo för nästa steg. Många trodde inte att vi hade någon chans, att vi skulle gå under efter några galor – men vi är här för att stanna.

Zlatko avslutar med att betona hur viktigt det är för FCR att matcha sina fajters väl – samtidigt som han kastar en liten känga mot vissa andra svenska MMA-galor. Det ska vara svårt att tippa vinnarna på förhand, menar han. På så sätt kommer man man få reda på vilka som verkligen har vad som krävs för att i framtiden kunna prestera på de största plattformarna.

– I Sverige har vi haft så många dåliga matchningar. Det har varit många galor med ojämna matcher, där man redan vetat om vilka som skulle vinna så fort matcherna blivit officiella, tycker Zlatko, som menar att hans egen gala har gjort bättre i från sig i det avseendet:

– Jag anser att vi har haft ganska bra och oförutsägbara matchningar – och det kommer vi fortsätta med. Det är det enda sättet för att få fram de riktiga talangerna i Skandinavien. För kan du inte vinna mot bra motstånd här hemma så kommer du inte kunna lyckas särskilt bra på de större plattformarna heller. Vår plan är att verkligen få fram de största talangerna i Norden och kunna skicka dem vidare till UFC eller andra stora organisationer.

– Du vet hur jag tänker, Ashah – man måste backa upp sina ord och personligen tycker jag att vi har gjort det, säger Zlatko Ostrogonac, en av de tre grundarna av Fight Club Rush. Foto: Daniel Schälander


SE ÄVEN: “Skakar du hand med Khamzat får du skylla dig själv”


 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC ⬆⬇ samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtFight Club RushSenaste Nyttsvenskmma

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC Vegas 55Holly Holm vs Ketlen Vieira


Söndag | 00:00 | UFC
1.44 - 2.87
Till Bethard!
1000kr insättningsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC Vegas 5512
Holly Holm vs Ketlen Vieira1.442.87
Santiago Ponzinibbio vs Michel Pereira2.001.80
Dusko Todorovic vs Chidi Njokuani2.701.50
Jailton Almeida vs Parker Porter1.126.50
Eryk Anders vs Park Jun-yong2.751.47
Joseph Holmes vs Alen Amedovski1.502.70
UFC-oddsen presenteras av Bethard.se, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras

Speltips: UFC Vegas 55

                                                                 
UFCODDSSPELBOLAG
Holly Holm via domslut2.00
Holly Holm via KO/TKO/SUB4.33
Michel Pereira via KO/TKO/SUB4.00
Santiago Ponzinibbio via KO/TKO/SUB4.00
Odds kan ändras. 18+ år – Regler och villkor gäller. Vi står för ansvarsfullt spelade. Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring de på 020-81 91 00.
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...