Kritikstorm mot Karate Combat efter Samuel Ericssons debut: “Vanärar sporten!”

✔ Kommentarsfälten ÖVERSVÄMMAS av kritik: "Samuel vann inte en sekund av den matchen!"

Samuel Ericsson vann sin Karate Combat-debut mot Alberto Ramirez, men inte utan kontrovers!

Italien - Serie A

Juventus vs Bologna
Odds 1.57 - 6.00
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

Efter tre ronder valde domarna att ge vinsten till Ericsson via delat domslut. Det var ett resultat som såg ut att överraska Ericsson, hans motståndare, publiken och kommentatorerna. Bara sekunder tidigare hade Ramirez dansat runt och förberett sig för att bli utnämnd som vinnare efter huvudmatchen.

Karate Combat får nu utstå en stark kritikerstorm på sina plattformar. Evenemanget visade live på Karate Combats YouTube och där översvämmas nu kommentarsfältet med arga tittare och fans.

 — Skamligt, Samuel förlorade matchen tydligt. Det var ett rån, skrev användaren Alejandro Sánchez

— Det är så sorgligt, så orättvist .. Ni säger att ni vill göra Karate bra igen, och sen så vanärar ni sporten genom att ge bort matchen bara för att en fighter är en Instagramer… Är verkligen besviken på er.

— Verkar som att Karate Combat vill åt Ericssons följare. Det var därför de gav honom vinsten. Taktik..

Även på Instagram är det en överväldigande majoritet som kallar domslutet för orättvist och ett bedrägeri.

 — Det här är anledningen till att jag håller mig till UFC, skrev användaren Kristijanku. Samuel vann inte en sekund av den matchen!

Ericsson utannonserade själv vinsten till sina över 643 000 följare och har i skrivande stund fått närmare 28 000 likes och över 1000 kommentarer. Merparten gratulerar honom till vinsten i din Karate Combat-debut, men även här finns en hel del kritiker av domslutet.


 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av ERICSSONSAMUEL ?? (@ericssonsamuel)


RELATERAT


Förtjänade Samuel Ericsson att vinna sin Karate Combat-debut?

Karate Combats hemsida kan man läsa om de regler som domarna dömer matcherna utifrån. Här är ett utdrag från deras poängsystem.

Observera att följande lista är skriven i fallande ordning från det viktigaste till det minst väsentliga.

 — Effektiv aggressivitet, antal effektiva sparktekniker, effektiva slag, dominans, skada och kontroll.

Det är också värt att poängtera ut följande stycke i Karate Combats-regelbok:

 — Karate Combats avsikt är att presentera matcher som återspeglar både den tuffa stridsandan och den traditionella etik som är förknippad med “Code of Bushido.”

 — Mot slutet belönas fighters för deras modiga ansträngningar att aggressivt tillämpa sina färdigheter och straffas för skygghet och passivitet som demonstreras genom att misslyckas med att engagera sig i matchen eller genom att endast kontra. Matcherna ska vara snabba och spektakulära uppvisningar av dramatisk och övertygande karate. Detta är Karate Combat!

Vänligen klicka på länken för att ta del av alla regler!

Med det sagt är det inte extremt förvånande att Ericsson utnämndes till vinnaren i en mycket jämn match. Han pressade framåt och belönades för sin aggressivitet medan Ramirez straffades för att han kontrade och vid ett tillfälle också pausade matchen för att han hade ont (!)

Jag skulle gissa att merparten av kommentarerna kommer från folk som inte läst reglerna, vilket jag själv inte hade gjort. Det var en mycket jämn match och när jag såg den så tyckte jag att Ramirez gjort tillräckligt för att vinna. När jag nu läst reglerna så förstår jag varför domarna var öppna för idéen att utnämna Ericsson till vinnare.

Var det ett rån av Ramirez? Nej, det tycker jag inte, utifrån Karate Combat-reglerna. Ramirez var som mest effektiv när han tog ned Ericsson på mattan, men han gjorde det som en reaktion på Ericssons aggressivitet. Han landade ett par hårda slag från sin topposition, men även detta är lägre ned på listan över vad domarna dömer utifrån.

Jag förstår varför domslutet lämnade fansen med en dålig smak i munnen. Därför tycker jag Karate Combat borde boka in en returmatch för att ge mötet ett definitivt slut! En sak är dock säker, Ericsson bör inte straffas för att han vann!

 

Juventus vs Bologna

 

1.57 – 6.00

 

2 Oktober | 20:45 | Italien – Serie A


 

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
Senaste NyttSvenska FightersSvenska Nyheter

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara