Mikaela "Nordic Queen" Laurén. Foto via Facebook/Mikaela Laurén

Mikaela Laurén klar för VM-fight mot norska storstjärnan

En stor match för svensk boxning presenterades under dagen. Mikaela Laurén kommer nämligen få chansen på revansch mot den obesegrade världsmästaren Cecilia Brækhus i oktober.

Under onsdagen höll Viaplay en presskonferens, där det offentliggjordes att svenskan Mikaela Laurén har bokats för en ny titelmatch. “Destiny” kommer nämligen utmana den norska storstjärnan Cecilia Brækhus om alla hennes fem VM-titlar.

Titelmatchen, som blir ett returmöte från 2010, äger rum i Stokke, Norge, den 21 oktober.

“Hon har snackat i flera år”

Enligt Brækhus har Laurén fått chansen på grund av hennes “snack”.

“Hon snackade sig till den här matchen. Hon har kallat mig allt från diva till tjock. Det är dags att göra upp det här en gång för alla. Hon har snackat i flera år,” sa Brækhus på presskonferensen.

Laurén menar å andra sedan att Brækhus behöver den här matchen.

“Snackat mig till en fight vet jag inte. Cecilia behöver den här matchen och hon vill möta mig,” sa Laurén.

Cecilia Brækhus har redan en dominant vinst över Mikaela Laurén, från när de möttes för drygt sju år sedan. Foto: Gero Breloer, AP

“Har inget att förlora”

Laurén, som förlorade den första matchen mot Brækhus via teknisk knockout, menar att hon har respekt för norskan som boxare – men inte som person. Nu ser hon fram emot chansen på revansch.

“Jag har otrolig respekt för Cecilia som boxare. Men jag tycker att hon stagnerat lite i sin utveckling. Det är en stor möjlighet för mig att ta fem mästarbälten. Som person har jag ingen respekt för Cecilia,” sa Laurén och fortsatte:

“Den här matchen har ingenting med VM-titlarna att göra. Jag har ingenting att förlora. Det känns skönt att gå in i ringen som en underdog.”

Obesegrad – med 31 raka vinster

Brækhus, 35, blir onekligen en tuff utmaning för Laurén. Norskan har nämligen inte förlorat en enda match sedan proffsdebuten för över tio år sedan – och är idag kvinnlig welterviktsmästare i IBF, IBO, WBA, WBC och WBO. Sist Brækhus var aktuell besegrade hon Argentinas Erica Anabella Farias via enhälligt domslut.

Laurén, 41, har å sin sida samlat ihop ett professionellt matchfacit på 29-4. Svenskan är en tidigare världsmästare i superweltervikt, som hållit bälten i WBC, UBO och UBF. Laurén kommer ni från två raka segrar och kammade senast hem en poängvinst mot amerikanskan Kita Watkins.

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
Senaste NyttSvenska Nyheter

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara