The Mauler reagerar på mäktiga utmärkelsen: ”Känns helt otroligt”

✔ Alexander Gustafsson till MMAnytt: "Är en stor ära ..."

Under helgen stod meddelades det att den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson, 33, blir invald i bland sportens legendarer i UFC Hall of Fame. Detta för sin episka titelfight mot Jon Jones i september 2013 – som kom att bli en av tidernas bästa matcher.

Jones vs. Gustafsson 1, som gick av stapeln på UFC 165 i Toronto, väljs in under “Fight Wing” i UFC Hall of Fame. Detta görs officiellt under den världsledande MMA-organisationens årliga ceremoni den nionde juli, i samband med International Fight Week i Las Vegas.


LÄS MER: “The Mauler” invald i UFC Hall of Fame!

LÄS OCKSÅ: Alexander Gustafsson kommer med i UFC Hall of Fame – här är varför


Matchen – som fick Gustafssons stjärnstatus att skjuta i höjden – utsågs tidigare till årets match 2013 av UFC, World MMA Awards samt flera stora publikationer. Svensken förlorade fighten via ett kontroversiellt enhälligt domslut, men blev bland annat den första någonsin att ta ner Jones och gav mästaren en tuffare utmaning än vad någon annan tidigare hade lyckats göra.

Alexander Gustafsson

Alexander Gustafsson gav Jon Jones en oerhört tuff fight första gången de möttes. Flera anser att han gjorde nog för att förtjäna segern i matchen, men poängdomarna gav ändå vinsten till Jones med knapp marginal efter full tid. Foto: Micha Forssberg/MMAnytt

Alexander Gustafsson: “En stor ära”

MMAnytt kontaktade “The Mauler” för att höra hans reaktion på den ärofyllda Hall of Fame-utmärkelsen.

– Det är en stor ära. Den fighten var en vändpunkt i min karriär trots att det blev förlust för min del. Matchen tog mig och svensk MMA till helt nya höjder. Att nu få äran att väljas in i UFC Hall of Fame och hyllas bland sportens legendarer känns helt otroligt, säger Alexander Gustafsson till MMAnytt.

Både Gustafsson och Jones har även reagerat på nyheten genom sina sociala medier.

Pensionerad – men väntas göra comeback

Gustafsson är som känt officiellt pensionerad som MMA-fighter. Vid flera tillfällen har dock både han själv samt folk nära stjärnan hintat om en UFC-comeback.

UFC-bossen Dana White har själv hävdat att svensken kommer att återvända till buren, vid upprepade tillfällen.

Gustafsson har varit tvetydig, men öppnade för en potentiell satsning i tungvikt sist frågan kom på tal.

Det senaste beskedet från en insatt källa med insyn, som ville vara anonym, var att det bara är en “tidsfråga” innan Gustafsson gör comeback. Källan – en person i Gustafssons närhet – sade också att svensken kan komma att göra en träningsresa till USA tillsammans med sitt team från Allstars Training Center, när det blir dags för matchförberedelser.


RELATERAT: Uppgifter: “The Mauler” planerar MMA-comeback


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara