Uppgifter: “The Mauler” planerar MMA-comeback

✅ Avslöjar: Ska träna i USA

Den svenske MMA-stjärnan Alexander Gustafsson tycks ha återfått tävlingsglöden. Bara en månad efter pensionsbeskedet började toppfightern hinta om en återkomst till buren, i en exklusiv intervju med MMAnytt. Nu – drygt åtta månader senare – uppges “The Mauler” ha bestämt sig för att UFC-comebacken ska bli av.

– Det är bara en tidsfråga innan Alexander Gustafsson gör comeback till UFC. Han är i hårdträning på gymmet. Det finns vissa saker som behöver falla på plats först innan en ny match kan bokas, men återkomsten är på gång – så det är bara en fråga om när, säger en tillförlitlig källa med insyn.

Det rör sig om en insatt källa nära Gustafsson, som av olika skäl begärt att få vara anonym i den här artikeln.

Uppgifterna går i linje med uttalanden från UFC:s vd Dana White, som så sent som i januari vidhöll att Gustafsson vill komma tillbaka.


RELATERAT: Chockade världen – nu får “The Mauler” prestigefull utmärkelse


Alexander Gustafsson väntas träna i USA – med sitt team

Gustafsson håller som känt till på Allstars Training Center i Stockholm – en klubb som samlar både svenska och utländska toppfighters. På senare tid har den flerfaldige titelutmanaren också gjort större delen av sina matchförberedelser på hemmaklubben.

Inför återkomsten verkar man dock ha andra planer.

– Det ryktas om ett camp i USA med sitt team, tillägger källan.

Alexander Gustafsson

Sveriges största MMA-stjärna, Alexander Gustafsson, kommer att återvända till UFC. “The Mauler” väntas göra sin matchträning i USA, tillsammans med sitt team. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Gustafsson har tidigare tränat en hel del på Team Alliance i San Diego, Kalifornien. Var han denna gång planerar att träna är oklart. 33-åringen väntas inte göra något klubbyte, utan istället – som källan uppger – åka till USA tillsammans med sitt team.

Ny fight mot Jon Jones – eller nysatsning i tungvikt?

Gustafsson har för närvarande två raka förluster i UFC, men är fortfarande världsåtta på den lätta tungviktens rankinglista. Efter att rivalen och 93-kilosmästaren Jon Jones slog ut svensken i deras returfight, sågs Gustafsson senast förlora mot topprankade Anthony Smith på UFC Stockholm i somras. Det var efter den sistnämnda matchen som han meddelade att han skulle lägga ner MMA-karriären.

Sedan dess har MMAnytt följt Gustafsson nära och fått flera intervjutillfällen, bland annat i samband med hans minicomeback i grappling mot Anton Turkalj på AK Fighting Championship 3 i Göteborg. Gustafsson vann den matchen på fördelar genom domarbeslut.

Alexander Gustafsson segrade i Göteborg, efter en grapplingmatch mot MMA-talangen Anton Turkalj. Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Inför Turkalj-matchen föreslog Gustafsson en potentiell revanschturné i UFC och en tredje fight mot Jones, om han skulle välja att återvända till buren. Men efter AK-galan i december började han istället öppna för ett eventuellt divisionsbyte till tungvikt.

I skrivande stund återstår det att se när Gustafsson väljer att göra sin UFC-comeback, var matchen sker, vem som står för motståndet och vilken viktklass den sker i.


LÄS MER: Jon Jones rasar mot förutsättningarna – i “The Mauler”-matchen

LÄS OCKSÅ: Jon Jones om helgens titelmatch: “Första Gustafsson-matchen var svårare”


Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara