Chris Leben gör comeback – för att slåss i bare knuckle-match

🎥 VIDEO+TEXT ✅ Otippade beskedet: UFC-legendaren är tillbaka!

Nyligen kom en minst sagt otippad nyhet från World Bare Knuckle Fighting Federation. Ingen mindre än UFC-legendaren och publikfavoriten Chris Leben gör nämligen comeback till kampsportsscenen – för att fightas mot en annan tidigare UFC-fighter i form av Phil Baroni.

Leben vs. Baroni kommer att vara en bare knuckle-match – alltså en variant av boxning där inga handskar används. Veteranerna drabbar samman i ringen i Casper i den amerikanska delstaten Wyoming den 20 oktober.

Enligt uppgifter till MMAnytt har Leben skrivit på ett lukrativt kontrakt med WBKFF, även om inga detaljer har avslöjats.

 – Han kommer tjäna bra med cash, säger en källa nära Leben till MMAnytt.


UFC Veteran Chris "The Crippler" Leban Signs with WBKFF

Publicerat av Bare Knuckle Wbkff Tisdag 17 juli 2018


Leben (22-11 MMA) tog sig in i UFC via den allra första säsongen av realityserien The Ultimate Fighter, där han var en minst sagt kontroversiell figur. Därefter hann han med hela 22 matcher i oktogonen – inklusive segrar över namn som Patrick CoteYoshihiro Akiyama och Wanderlei Silva – innan han gick i pension med fyra raka förluster i ryggen i december 2013.

I början av 2016 planerade “The Crippler” en comeback till buren i Bellator MMA – men återkomsten tvingades läggas på is på grund av ett allvarligt hjärttillstånd. I en exklusiv intervju med MMAnytt i slutet av 2016 avslöjade Leben att han var på bättringsvägen, och efter att ha gjort en del livsstilsförändringar verkar han alltså nu vara tillräckligt återhämtad för att fightas igen vid 37 års ålder.

Baroni (16-18 MMA) började själv fightas för UFC redan i februari 2001. Under sina snart 18 år som professionell MMA-fighter har “New York Bad Ass” hunnit med att fightas i de allra flesta av de ledande organisationerna även bortom UFC – såsom PRIDE FC, Strikeforce, ONE Championship och Bellator MMA – och samlat ihop vinster över namn som Ikuhisa MinowaRyo Chonan och Yuki Kondo.

Efter närmare fyra års uppehåll gjorde 42-åringen senast comeback i maj förra året, då han slog ut Matt Lagler under KOTC: Under Siege.

📈 Kolla och jämför helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 27012
Francis Ngannou vs Ciryl Gane2.251.77
Brandon Moreno vs Deiveson Figueiredo1.582.45
Michel Pereira vs André Fialho1.333.50
Cody Stamann vs Said Nurmagomedov2.701.48
Rodolfo Vieira vs Wellington Turman1.363.30
Raoni Barcelos vs Victor Henry1.253.75
Jämför odds på hela matchkortet, klicka här!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...