Daniel Teymur till MMAnytt: “Den här lilla killen blir inga problem”

✅ Stor intervju med UFC-svensken Daniel Teymur inför helgens viktiga möte ✅ Sågningen: "Om jag ska vara ärlig är jag inte imponerad"

På lördag är dags för Daniel Teymur att gå sin tredje UFC-match. Detta när han tar sig an Chris Fishgold på UFC on ESPN+ 3 i Prag.

Läs mer: Daniel Teymur klar för spännande möte på UFC Prag

Fishgold går sin andra match någonsin för organisationen, efter att ha fallit via TKO mot Calvin Kattar i sin debut. Teymur kommer själv till mötet med två raka förluster i sina första UFC-matcher. Men den här gången uppger han för MMAnytt att han ändrat i sina förberedelser – och att det har gått bättre än någonsin tidigare.

– Den här gången har jag lite andra förberedelser. Jag har fått utvecklats mer och haft mer tid på mig att förbereda mig jämfört med de andra gångerna jag tävlat. Det känns jättebra faktiskt. Jag känner mig fullt redo mentalt, säger Teymur.

Både Daniel och hans bror David Teymur – som nyss mötte Charles Oliveira på UFC Fortaleza – har nyligen besökt Holland och gymmet Golden Glory, där kickboxare av riktig världsklass huserar.

– Jag känner mig fullt redo mentalt, och jag har tränat med bra killar. Jag har ändrat hur jag sparrats, jag har åkt iväg och sparrats med nya människor. Jag har kört med några av de bästa i världen på Golden Glory i Holland, och känt på hur grymma de killarna är. I början kändes det lite tufft, men sedan började jag dra på ordentligt med de här grabbarna och kände att “Wow, jag kan verkligen mäta mig med de här”. Och med tanke på det tror jag att den här lilla killen inte kommer bli några problem för mig, fortsätter UFC-svensken.

 

Daniel Teymur UFC Prag

Bröderna Teymur (mitten) besökte nyligen Golden Glory i Holland för att förbereda sig inför sina kommande UFC-matcher. Foto via Instagram

Därför imponeras han inte av motståndaren

Fishgold är tidigare lättviktsmästare i Cage Warriors, och är en riktig grapplingspecialist som vunnit 12 av sina 17 fighter via submission. Det är dock inget som oroar Teymur, som berättar att han inte ger mycket för Fishgolds tidigare vinster. Dessutom känner han sig väl förberedd ifall matchen skulle hamna på marken.

– Alltså, om jag ska vara ärlig är jag inte så imponerad av hans vinster via submission. Jag har kollat igenom dem och tycker inte att han har mött någon speciell. Man ska inte bli lurad på grund av det, jag har grapplats med några av de absolut bästa och har själv dragit ut bra svartbälten. Men det är inget jag går och oroar mig för, jag har mött bättre på marken än han, säger Teymur.


“Man ska vara nervös – man måste vara nervös, för då händer det bra grejer i kroppen.”


Teymur föll via rear-naked choke i sin förra match mot Julio Arce, något som han menar inte kommer upprepa sig.

– Då snubblade jag och hamnade i ett konstigt lås. Det var lite mitt fel att jag blev utdragen – jag var lite nonchalant där på marken, eftersom jag typ aldrig har blivit utdragen tidigare, trots att jag sparrats med svartbälten. Jag var lite nonchalant, och jag kände att “Ingen kommer dra ut mig, det finns inte”, sen satt den verkligen, och det var det. Men nu är jag redo på allt sånt där – jag har fått bra tid på mig och vikten och allt är perfekt.

“Jag var lite nonchalant”

Eftersom Teymur kommer till mötet med två raka nederlag i ryggen vore en seger mot Fishgold på lördag väldigt viktig. Det är dock inget han funderar särskilt mycket över, eftersom han känner att UFC uppskattar hans fightstil.

– Det vore dumt om jag gick och pressade mig själv. Jag vet att det alltid blir show när jag kliver i buren, och jag vet själv att UFC alltid tycker om sånt. Jag har alltid gjort mitt bästa. Min första match tog jag till exempel på tio dagars varsel, direkt från min smekmånad. Jag bröt handen under matchen, men kunde lika gärna ha vunnit, säger han.

Daniel Teymur UFC Prag

Daniel Teymur (vänster) förlorade mot Danny Henry (höger) i sin UFC-debut. Foto: Per Häljestam-USA TODAY SPORTS

“Ska slå skiten ur honom”

Oavsett hur det går på lördag är Teymur där för att bjuda på en show. Han erkänner att han är nervös – men det är inget som sätter käppar i hjulet för honom. Tvärtom.

– Jag är nervös om jag inte är nervös. Man ska vara nervös – man måste vara nervös, för när du är det händer bra grejer i kroppen. Men jag har gått 70 matcher i mitt liv, och jag har alltid presterat som bäst när jag varit mest nervös. Inte rädd, det har jag aldrig varit, när jag väl kliver in är det alltid för att slå skiten ur motståndaren. Men man ska kunna hantera sina känslor i den här sporten, annars har man verkligen inget på den här nivån att göra, säger Teymur.

– Min stil är ju lite att jag går in och fightas ordentligt. Jag är inte den som tänker att jag ska vinna på poäng, jag går in och slåss och jag är redo för att slåss i alla ronder. Vi får se om han står kvar och kan uthärda mina slag – jag kommer gå in och göra en bra match och göra rätt för mig. Jag tänker inte på vad som händer efter, avslutar han.

UFC Prag äger rum på lördag kväll svensk tid. Daniel Teymur fightas i den näst sista matchen på underkortet.

Denna artikeln publicerades den 19:e februari 15.40.

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara