Emil Meek vill möta Colby Covington: “Han är stygg i käften” | Exklusiv intervju

I helgen går Emil Meek sin största match hittills mot topp 10-rankade Kamaru Usman. Det är utan tvekan en tuff utmaning som väntar honom under UFC St. Louis, men "Valhalla" har trots detta redan klart för sig vem han vill möta härnäst. I en exklusiv intervju med MMAnytt riktar Emil Meek nämligen en utmaning till den kontroversiella toppfightern Colby Covington.

Den norske MMA-stjärnan Emil Meek är onekligen en intressant fighter och spännande karaktär, vars karriär har tagit många udda vändningar. En sund och något märklig blandning av otur och rent flyt har tagit honom från de lokala galorna i Europa till en stor toppmatch i världens främsta MMA-organisation – efter endast tolv professionella matcher.

Den 21 maj 2016 fick den explosiva knockoutartisten en stor chans när han matchades mot Rouismar Palhares – som vid tillfället ansågs vara en av världens främsta welterviktare – i huvudmatchen på Venator FC 3 i Italien. Och när han som stor underdog avslutade den fruktade brasilianaren efter endast 45 sekunder dröjde det inte länge innan UFC hörde av sig med ett kontraktserbjudande.


“Det här är vad jag har jobbat för hela mitt liv. Att få utdelning för all tid du har lagt ner känns väldigt bra. Det är kul att tänka på vad som hade hänt om jag inte hade vunnit över Palhares – då skulle jag ha varit någon helt annanstans än var jag är nu.”

– Emil Meek om hur det känns att vara en UFC-fighter


Trots att han officiellt har varit en UFC-fighter i drygt ett och ett halvt år, så har “Valhalla” dock endast hunnit gå en match i oktagonen hittills.

Norrmannen skulle först ha debuterat mot Jessin Ayari på UFC Fight Night 93 i Hamburg, men den matchen blev inställd. Istället matchades han mot Jordan Mein på UFC 206 i Toronto och levererade en solid insats där han trots ett brutet revben lyckades kriga till sig en imponerande domslutsvinst. Efter ytterligare en inställd match mot Nordine Taleb på UFC Fight Night 109 i Stockholm matchades han sedan mot topp 10-rankade Kamaru Usman på nyårsgalan UFC 219 – men den matchen blev sedan borttagen från galan på grund av visumproblem.

Återvänder under helgens UFC St. Louis

Meek har länge bett om topprankat motstånd och som tur var fick han trots allt behålla matchen mot Usman, som istället bokades om för UFC Fight Night 124 i St. Louis.

 – Det är lite konstigt att tänka tillbaka på allt, men jag har en jävligt stor match framför mig. Det är egentligen bara det som driver mig, bara det som jag tänker på, säger Meek i en exklusiv intervju med MMAnytt (översatt från norska).

Kamaru “The Nigerian Nightmare” Usman. Foto: Jason Silva / USA TODAY Sports

RELATERAT: Betta på Emil “Valhalla” Meek till hela 20 gånger pengarna!

Nu på söndag (eller rättare sagt natten till måndag svensk tid) kliver norrmannen in i buren efter mer än ett års frånvaro. Han är återigen kraftig underdog hos oddsmakarna – men kunde själv inte vara mer självsäker.

 – Det är bra, riktigt jävla bra! Är det inte så man säger på svenska? frågar Meek med ett leende innan han fortsätter:

 – Det känns bra, det blir grymt att återigen få visa hur jävla bra man kan vara. Jag levererar som bäst när jag är under press och Kamaru kommer lägga massor, massor, massor med press på mig. Han är en bra fucking fighter och det vet jag. Jag kan inte underskatta honom men jag vet också att jag kan leverera lika bra – så det blir en jävligt bra match.


“Jag hade inte heller velat möta mig om jag var honom.”

– Emil Meek om Kamaru Usmans ovilja att möta honom.


Det är inte alla som har velat möta Usman. Med sex raka vinster anses “The Nigerian Nightmare” vara en av världens farligaste welterviktare just nu och trots att han försökt få till matcher mot andra toppfighters, så var Meek mer eller mindre den enda som var villig att ta sig an utmaningen.

Så var det endast Usmans höga ranking som fick Meek att ta chansen – eller ser han möjligen något specifikt i Usman som fighter som får honom att tro att han kan kommer kunna vinna?

 – Det är lite både och. I huvudsak rankingen, men Usman har också en stil som passar mig. Han passar mig bra och det finns mycket jag kan göra med honom för att ta ur honom från sitt game. Framförallt blir det en jävligt fet match, han kommer för att slåss – och det gör jag också, säger Meek.

RELATERAT: Emil Meek: “Känns väldigt rätt” att få möta topprankade Kamaru Usman

Vill möta Colby Covington i sin nästa match

Meek är väl medveten om att helgens match blir riktigt tuff. Men det hindrar honom inte från att planera sitt nästa steg – som han hoppas blir en uppgörelse mot topp 3-rankade och högst kontroversielle Colby Covington.

 – Jag tycker Colby Covington hade varit bra. Han är stygg i käften och han är inte bra person, så han vill jag gärna ge lite stryk, säger Meek och fortsätter:

 – Jag träffade honom 2013 när jag tränade på American Top Team och jag gillar honom inte direkt – så det hade varit kul att få fightas.

Colby “Chaos” Covington. Foto: David McIntyre-USA TODAY Sports

Norrmannens långsiktiga mål är förstås att vinna welterviktsbältet – men innan han blir aktuell för en titelmatch hoppas han att någon annan än Tyron Woodley blir mästare…

 – Vafan, han springer runt och sparkar dina ben i fem ronder och så slänger han en overhand per rond kanske. Jag tycker han är en tråkig fighter att se på, jag har somnat flera gånger under hans matcher, säger Meek med ett skratt.


“Det kommer ett litet gäng till St. Louis. Vi var egentligen ett jävligt bra gäng i Las Vegas men det var inte alla som kunde boka om sina biljetter. Det är jävligt kul att känna att du har stödet där du kommer ifrån, från Norge, från Skandinavien, från Sverige och från några i Danmark också. Så det är fett som fan.”

– Emil Meek om “Valhalla Army” – hans fanbase som reser runt och stöttar honom.


Innan en toppmatch mot Covington eller en eventuell titelmatch kan bli aktuell måste “Valhalla” förstås gå segrande ur helgens match mot Usman. Meek vet att det är en tuff utmaning som väntar – men känner sig samtidigt säker på att hans enastående slagkraft kommer leda till en knockoutvinst även i denna match.

 – De flesta har ju sett mig fightas tidigare. Jag går alltid in för att avsluta mina matcher och jag har massor av kraft i nävarna. Jag ska bara försöka knocka honom. Trötta ut honom och knocka honom – det är det jag tänker göra, säger Meek självsäkert.

Tror du att Emil Meek lyckas vinna över Kamaru Usman? Ta del av specialerbjudandet på Ohmbet.se och få hela 20 gånger pengarna!

Kategorier
Emil MeekExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...