Uppgifter: Guram klar för UFC!

✔ Tränar med Khamzat ✔ Gjorde MMA-debut vid 9 års ålder (!) ✔ Uppdaterad artikel

I slutet av juli kunde MMAnytt exklusivt avslöja att svenske Guram Kutateladze var i diskussioner med UFC och närmade sig ett kontrakt med den världsledande MMA-organisationen.

Nu kan vi bekräfta att ett avtal är som gott som klart. Enligt uppgifter från källor väntas Guram skriva på kontraktet “väldigt snart”.


LÄS MER: Guram Kutateladze ryktas vara nära ett UFC-kontrakt!

LÄS OCKSÅ: Guram Kutateladze – Sveriges nästa UFC-fighter?


Som tidigare rapporterat planeras han göra sin UFC-debut på så kallade “Fight Island” utanför Abu Dhabi. När – och mot vem – ser ut att bli officiellt inom kort.

View this post on Instagram

UPPGIFTER: @guram_dze klar för UFC! 🔸 Skriver snart på kontrakt – fight news inom kort! Stora nyheter för svensk MMA! 🇸🇪 @georgian_viking tränar tillsammans med @khamzat_chimaev på @allstarsgymsweden. Han och Khamzat brukar träna i smyg och sedan säga det till den andre – för att ”tävla” sinsemellan och pusha varandra till nya höjder. Guram är 11-2 som proffs, men matcherna på pappret berättar bara en beskärd del av hans story. Den här mannen har bokstavligen fightats sedan 9 års ålder och krigat för detta UFC-kontrakt hela sitt liv. Otroligt välförtjänt! Stay tuned för snart släpps mer nyheter om detta! Som jag avslöjade i juli väntas han flygas ut till #UFCFightIsland. 👊 #GuramKutateladze #UFC #MMA

A post shared by Ashah Tafari (@mma_ashah) on

Guram Kutateladze tränar med Khamzat: “Är ett monster”

Guram, ursprungligen från Georgien, tränar tillsammans med UFC-sensationen Khamzat Chimaev på stjärnklubben Allstars Training Center i Stockholm.

– Min broder Guram är redo! Han är ett monster precis som mig och kommer krossa alla, sa Khamzat till MMAnytt för drygt två veckor sedan.

Guram tävlar vanligen i lättvikt (70,3 kilo) och har idag en aktiv vinstsvit som sträcker sig över åtta raka matcher. Han har ett professionellt record på 11-2 – men det berättar bara en beskärd del av hans story. Guram har nämligen också erfarenhet från osanktionerade MMA-event och gick sin allra första match redan vid nio års ålder.


SE ÄVEN: Svensken redo för UFC-debut – på lördag: “Fightas gratis”


Spana in MMAnytts senaste intervju med Guram för att närmare bekanta dig med Sveriges nästa UFC-fighter!

Uppdatering: Kontraktet påskrivet – Guram är en UFC-fighter!

Under måndagen kunde Guram officiellt bekräfta att han skrivit på för UFC. Vi har nu en ny svensk i världens största MMA-organisation!

Omslagsbild via Instagram (@sbfightfotography och @guram_dze)

📈 Kolla in helgens UFC-odds ⬆⬇ - klicka här!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC on ESPN: Font vs. Aldo12
Rob Font vs José Aldo1.652.30
Brad Riddell vs Rafael Fiziev1.921.92
Jimmy Crute vs Jamahal Hill1.562.50
Matt Brown vs Bryan Barberena2.501.56
Clay Guida vs Leonardo Santos2.501.56
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...