Svensken redo för UFC-debut – på lördag: “Fightas gratis”

✔ Khamzat Chimaev: "Han är ett monster precis som mig - kommer krossa alla!"

Matchen mellan Miguel Baeza och Jeremiah Wells har av oklara skäl strukits från helgens UFC-gala. Nu ser svenske Guram Kutateladze sin chans att hoppa in i sista sekund – och han är redo att göra det helt gratis.

Kutateladze är träningspartner till svenskstjärnan Khamzat Chimaev som fightas i helgen, och är redan på plats i Las Vegas som en del av Chimaevs team. Där har Kutateladze också sett till att hålla sig i form för att kunna göra sin UFC-debut på kort varsel, om möjligheten skulle öppna sig.


LÄS MER: Här står Khamzat Chimaev öga mot öga med sin motståndare

LÄS OCKSÅ: Här bjuder Khamzat Chimaev hemlös man på mat


Till MMAnytt säger Kutateladze att han redan genomgått läkarkontroller, och att är villig att fightas sju kilo över sin vanliga viktklass för att få möta Jeremiah Wells på lördag.

– Jag är i Las Vegas, jag är i form och jag är redo. Jag har gått igenom läkarkontroller och tränat varje dag med Khamzat Chimaev. Det här är vad jag jobbat för hela mitt liv! Jag är beredd att gå upp en viktklass och fightas gratis för att få visa att jag hör hemma i UFC, säger Guram Kutateladze.

Kutateladze har ett professionellt matchfacit på 11-2 och står just nu med en vinstsvit på åtta raka matcher. Han tävlar i vanliga fall i lättvikt (70,3 kilo), men är nu beredd att gå upp till weltervikt (77,1 kilo).

Wells har vunnit två matcher i rad och har hittills stått för totalt åtta vinster, två förluster och en oavgjord fight under MMA-karriären. Amerikanen var tänkt att göra sin UFC-debut mot Baeza, som ersättare för Mickey Gall.

Khamzat Chimaev: “Min broder Guram Kutateladze är redo!”

Även Khamzat uppmanar nu UFC att ge Kutateladze chansen.

– Min broder Guram är redo! Han är ett monster precis som mig och kommer krossa alla. UFC, ge honom chansen! säger Khamzat Chimaev till MMAnytt.

Som tidigare rapporterat har UFC visat intresse för att skriva kontrakt med Kutateladze. Man har också diskuterat en debutmatch på “Fight Island” utanför Abu Dhabi under hösten.

Kutateladzes team såg dock till att flyga ner honom till Las Vegas tillsammans med Chimaev, så att han även skulle vara redo att fightas där. Nu återstår det att se om den önskade debuten mot Jeremiah Wells kan bli verklighet, med drygt en dag kvar till galan.


SE ÄVEN: Guram Kutateladze – Sveriges nästa UFC-fighter?


 

Kategorier
ExklusivtGuram KutateladzeKhamzat ChimaevSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara