Ilir Latifi i toppform inför comebacken: “Ett 110 kilos monster!”

✔ Den norska MMA-stjärnan Marthin Hamlet hyllar UFC-svensken ✔ "Aldrig känt sådan styrka i brottning tidigare!"

Ilir Latifi är snart tillbaka i UFC-buren efter mer än ett år borta från tävlan!

“Lyftkranen från Rosengård” kommer i helgen att ta sig an kanadensaren Tanner Boser i en tungviktsmatch på UFC Vegas 28. Latifi är i desperat behov av en vinst för att säkra sitt UFC-kontrakt då han har tre raka förluster.

I sin senaste match gick han dock en mycket jämn match mot topprankade Derrick Lewis. Latifi förlorade via enhälligt domslut men många tyckte han gjort tillräckligt för att säkra vinsten. Att gå tre jämna ronder mot Lewis kan dock ge Latifi det självförtroende han behöver för att vinna mot Boser.

En som har stor tro på Latif är den norska MMA-stjärnan Marthin Hamlet som själv är högaktuell i PFL:s miljonturnering. Hamlet tävlar i lätt tungvikt och tog nyligen hem viktiga poäng genom att avsluta Dan Spohn i andra ronden.

17 juni återvänder han till buren för att ta sig an Cory Hendricks. Det ger honom ytterligare en chans att avancera mot prispotten på en miljon dollar, ca. 8,3 miljoner kronor!

Hamlet har varit i USA i åtta veckor och bland annat fått möjligheten att träna med UFC-svensken inför deras stundande matcher. Den norska MMA-talangen är för närvarande på UFC-hotellet och kommer bland annat att hjälpa Latifi med hans uppvärmning inför helgens match.

 — Han är ett monster, han är ett 110 kilos monster! Jag kände honom via brottning och vi har en hel del gemensamma vänner, berättade Hamlet för MMAnytt-reportern Sebastian Vendel-Martinez. Han är brottare, jag är brottare, men jag har aldrig känt sådan styrka i brottning tidigare!

 HETAST JUST NU


UFC: Tanner Boser vs Ilir Latifi

Både Boser och Latifi är orankade i UFC:s tungviktsklass men befinner sig precis utanför divisionens topp 15. Helgens UFC-gala är en perfekt plattform för båda herrarna då både kvällens huvudmatch och delade huvudmatch kommer att bjuda på tungviktsmöten.

I huvudmatchen ryker sjätterankade Jairzinho Rozenstruik ihop med nian Augusto Sakai. I den delade huvudmatchen ser vi åttarankade Walt Harris möta elvan Marcin Tybura.

Latifi är van vid att vara nederlagstippad och överraska oddsmakarna. Trots att Latifi snart fyller 38 år så säger Hamlet att svensken är i överraskande god form!

 — Det är en väldigt viktig match för honom […] Jag blev faktiskt överraskad över hans form, jag trodde inte han skulle vara i så här bra form. Det är annorlunda att vara tungviktare och lätt tungviktare, men han har en lätt tungviktares kondition. Han ser smal ut men han är 110 kilo stark!

Av sina sju UFC-vinster har Latifi vunnit fem via avslut. Det är något som den norska MMA-stjärnan förväntar sig även i helgen.

— Det värsta som kan hända är att det blir en vinst via domslut, men [Latifi] ser väldigt explosiv ut så jag blir inte chockad om det tar slut innan den första eller andra ronden.

 

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara

UFC ODDS
UFC Fight Night: Costa vs. Vettori: söndag 04:0012
Paulo Costa vs Marvin Vettori2.201.70
Grant Dawson vs Rick Glenn1.393.65
J. Rose Clark vs Joselyne Edwards1.772.10
Alex Caceres vs Seung Woo Choi3.331.35
Dwight Grant vs Francisco Trinaldo2.061.80
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...