UFC-aktuella Ilir Latifi om framtiden: “Vill ha mitt egna djurprogram”

✔ I helgen återvänder Latifi till buren ✔ Har tre raka förluster - planerar att avsluta sin motståndare!

I helgen återvänder UFC-svensken Ilir Latifi till oktagonen efter mer än ett år borta från tävlan.

Han tar sig an Tanner Boserhelgens UFC Vegas 28 och är i stort behov av en vinst efter tre raka förluster. I sin senaste match gick 37-åriga “The Sledgehammer” Latifi upp till tungvikt och det är även där som Boser-matchen tar vid.

 — Det känns bra, sade Latifi i en intervju med Karyn Bryant. Jag har tränat och sparrats med tungviktare hela mitt liv. Det kändes ganska naturligt för mig att gå upp (till tungvikt).

Flytten till tungvikt kom efter Latifis andra raka förlust i lätt tungvikt, där han tävlat under hela sin UFC-karriär. I sin tungviktsdebut i UFC fick han möta Derrick Lewis, som numera är aktuell som titelutmanare.

Matchen mot Lewis var väldigt jämn och trots att många hade Latifi som vinnare så blev det slutligen Lewis som fick vinsten via enhälligt domslut.

 — Jag tror att många människor underskattar Derrick Lewis förmågor, sade Latifi. De tror att han bara har knockout-kraft, men han är en mycket smart fighter. Han kan rida ut stormen, något vi sett honom göra i en hel del av sina matcher. Han är också en rolig kille, det är därför han är populär och älskad.HETAST JUST NU


Ilir Latifi tänker på framtiden

På grund av den rådande pandemin säger Latifi att han valt att hålla sitt träningsläger i USA. Där har han fått möjligheten att fokusera på matchen utan att behöva oroa sig för problem med covid.

Det betyder dock att den djurälskande svensken är frånskild sina två hundar. Latifi säger att han tänker att utöka sin djurfamilj och att han även har planer på att fördjupa sitt intresse — med ett eget djurprogram!

 — Jag har pratat om att ha mitt eget djurprogram i framtiden, berättade Latifi. När jag har tid tid så kommer jag antagligen göra något sådant, resa runt världen och göra ett coolt djurprogram. Något annorlunda. Jag kanske reser runt med fighters och gör några galna grejer.

— I sommar planerar jag att åka utanför Guadalupe och dyka med vithajar. Det är en av de bästa platserna för att göra det. Vi måste ta hand om sådana platser och ta hand om dem för nästa generation, så att de också kan uppleva det.

Just nu har dock Latifi siktet inställt på sin nästa match. “Lyftkranen från Rosengård” planerar att avsluta matchen för att undvika att än en gång låta domarna avgöra.

 — Sist så blev jag besviken på domarna, så den här gången tänker jag inte låta det gå till ett domslut. En match är en match, så man måste gå in och göra sitt bästa. Det är allt.

Kategorier
Ilir LatifiSenaste NyttSvenska Fighters

Matias Andres är en frilansskribent som samarbetat med MMAnytt.se sedan 2015. Han bor i Battambang, Kambodja där han tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera sitt ohälsosamma förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara