Ilir Latifi förklarar – därför går han upp till tungvikt

✅ "Absolut inte en lätt utmaning - tvärtom" ✅ Då siktar han på att återvända till oktogonen

Ilir Latifi valde nyligen att ta steget upp till tungvikt inför sin nästa UFC-match. Dock står ingen motståndare klar för Latifi i den tyngre divisionen.

“Lyftkranen från Rosengård” har tävlat i lätt tungvikt under hela sin UFC-karriär, som inleddes i debuten mot Gegard Mousasi i Globen 2013. Sammanlagt har det blivit sju vinster och fem förluster för Latifi i viktklassen.

“Är absolut inte lätt”

Latifi närvarade under gårdagens presskonferens anordnad av Ak Fighting Championship, och MMAnytt fick en chans att ta en pratstund med UFC-stjärnan.

Han berättar att han funderat länge över beslutet att gå upp till tungvikt under de senaste åren, och att det nu känns som helt rätt tillfälle att ta steget. 36-åringen beskriver det som en chans att förnya karriären.

– Men det är absolut inte en lätt utmaning, tvärtom, det är väldigt tufft. Men på något sätt är det som en nytändning i karriären, så det blir spännande att se, säger Latifi.

“Genomgår en fas”

Latifi förlorade sitt senaste UFC-möte med Volkan Oezdemir i Augusti. Han meddelar nu att han siktar på en återkomst någon gång tidigt efter årsskiftet.

– Just nu genomgår jag en fas där jag håller på att växa mig in i viktklassen och köra med de tunga grabbarna så att man kommer in i det. Men jag siktar på att komma tillbaka så fort som möjligt, fortsätter Latifi.

Läs mer: Ilir Latifi bryter tystnaden – efter tuffa bakslaget

Däremot har han inte någon speciell motståndare i kikarsiktet inför tungviktsdebuten – det handlar snarare om att komma in och få en bra start i den nya viktklassen.

– Just nu vill jag bara få en match och komma in i divisionen och känna mig för. Så det blir spännande, avslutar “The Sledgehammer”.

Se hela intervjun med Ilir Latifi – och Alexander “The Mauler” Gustafsson – i videospelaren ovan!

Prenumerera på MMAnytt Youtube ▶️ för fler exklusiva MMA-videos 🎥 på svenska! Klicka här: ▶️
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Har jobbat för MMAnytt sedan 2016 och följt sporten i över tio år.

Svara

Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...