Flera matcher stoppas i Sverige: “Har inget val”

✔ Storgalan i farozonen

Den ökade smittspridningen av covid-19 slår återigen hårt mot svensk kampsport. Nu tvingas MMA-tävlingar och andra event ställa in – och flera klubbar tar helt bort fysisk kontakt från träningarna.

Hittills har två av Svenska MMA-Förbundets ligatävlingar stoppats efter att allt hårdare restriktioner införts i flera regioner. Dessutom kan MMAnytt avslöja att Bulldog Fight Night skjuter upp sin thaiboxningsgala i Göteborg den 28 november.


LÄS MER: Vändningen för Göteborgsgalan: “Den fetaste som någonsin skådats”

LÄS OCKSÅ: Tuffa bakslaget för MMA-galan: “En extraordinär situation utan dess like”


– Med nya restriktioner och en ökande smittspridning har vi inget annat val än att skjuta upp galan. Vi siktar nu på ett event i februari istället, säger Daniel Högström, promotor för BFN.

Storstjärnan Sanny Dahlbeck, talangen Constantino “Costas” Nanga och MMA-veteranen Martin Akhtar var alla bokade för matcher på Göteborgsgalan.

Sveriges största MMA-gala i farozonen

Den 28 november har även Superior Challenge, Sveriges största MMA-organisation, en gala inbokad i Stockholm där svenskstjärnorna Adam Westlund och Tobias Harila väntas göra upp i huvudmatchen. Med nya riktlinjer att förhålla sig till kan dock även den galan vara i farozonen.

Allmänna råd från Folkhälsomyndigheten uppmanar bland annat till att “avstå att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor med”. De skärpta riktlinjerna i Region Stockholm gäller till och med den 19 november, men kan komma att förlängas.

MMAnytt har sökt Superior Challenges grundare Babak Ashti. Han har inte svarat med någon kommentar, men organisationen gick under torsdagen ut med sin officiella affisch för Superior Challenge 21.

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av SuperiorChallenge (@superiorchallenge)

Omslagsbilder tagna av Stefan Romare och Patrik Persson för MMAnytt.

💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara