Nabbe Malki om efterlängtade proffsdebuten: “Helt UNDERBART!”

✔ Bjuder på comeback på hemmaplan! ✔ "Jag ska gå in där och vara mig själv – vara den fighter som jag är!"

Nabbe Malki gör snart sin efterlängtade proffsdebut i comebacken på FCR 13 den 27 augusti. Inför den avgörande matchen tog MMAnytt en pratstund med fightern och diskuterade bland annat hur han känner inför den svenska storgalan.

Sist Malki tävlade var den 16 november 2019 när han fick möta fransmannen Ahouzi Kouname i en vild match om mellanviktsbältet på Ak Fighting Championships 2 (AKFC). Malki kunde kamma hem vinsten efter tre tuffa ronder, och lyckades samtidigt dra till sig en hel del uppmärksamhet från den svenska MMA-scenen tack vare sin imponerande insats.

Proffsdebuten var tänkt att äga rum på en BRAVE-gala strax därefter, men publikfavoriten drog sig ur matchen på grund av familjeskäl. Pandemin kom senare att ställa in galan helt och hållet. Den turbulenta tiden satte dessvärre käppar i hjulet för fighterns ambitioner inom sporten, men nu är Malki redo att bjuda på comeback på FCR 13 som går av stapeln i Solnahallen. Proffsdebuten blir mot rivalen från tiden i MMA på a-klass, nämligen Taylan Isik, som Malki besegrade via delat domslut på AKFC 1.

Det känns helt underbart att göra comeback igen efter drygt två år, berättade Malki till MMAnytt. Under pandemin så har det ändå varit väldigt lite fighting för allt och alla, så jag skulle påstå att alla har varit i lite samma situation. Så jag känner inte att jag har missat jättemycket jämfört med alla andra som sysslar med sporten. Jag tycker däremot att det ska bli superkul att göra comeback. Målet är att försöka tävla så mycket som möjligt. Sen att det är på hemmaplan är ju helt otroligt.

Vad som väntar honom vid vinst är inget som Malki tänker på just nu, utan han fokuserar fullständigt på sin returmatch mot Isik.

– Som sagt vill jag ju tävla så mycket som jag bara kan. Däremot är det fullt fokus just nu på den motståndare som jag har framför mig den 27 augusti. Sen så kommer jag och FCR att slå oss ner efter att den här matchen är avklarad, så vi får helt enkelt se vem nästa (motståndare) blir, men det är ingenting som jag överhuvudtaget tänker på just nu utan det får vi se helt enkelt.

– Strategin kommer att baseras lite på hur matchbilden ser ut. Jag ska inte påstå att jag har någon specifik strategi för just Taylan Isik, utan jag ska gå in där och vara mig själv och vara den fighter som jag är. Alltid aggressiv och (röra mig) framåt. Sen så blir det brottning då brottas vi och blir det striking så (gör vi det). Jag kan mer eller mindre säga att jag är beredd på allt, helt enkelt.


HETAST JUST NU


Nabbe Malki känner sig tacksam för både sitt nya avtal och stödet från fansen!

Malki har tidigare varit öppen med att han vill få betalt det som han förtjänar som fighter och har riktat kritik mot Superior Challenge för deras lägre löner. Med FCR, Sveriges snabbast växande MMA-organisation, ser situationen dock väldigt annorlunda ut.

– Jag kommer inte att gå in på några specifika siffror eller summor, men jag kan ju konstatera att jag är nöjd med avtalet som jag har fått från FCR. Jag tycker att jag har fått ett avtal som jag förtjänar, för en gångs skull.

Med tanke på den publik som Malki drar in till sina matcher borde det lukrativa FCR-kontraktet inte komma som en överraskning. Stödet från fansen är något som publikfavoriten uppskattar oerhört mycket.

Jag är otroligt, otroligt tacksam för den support som jag får. Har man varit och tittat på mig live någon gång så vet man också vilken otrolig stämning det är på läktarna när det är dags för mig att kliva in i buren. Jag tror ärligt talat att vi tillsammans förändrar hela den svenska MMA-scenen. Med det sagt så ska jag väl säga att jag är lyckligt lottad över den support som jag faktiskt får.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nabbe Malki (@nabbemalki)

Hur tror du att det går för Nabbe Malki i hans proffsdebut på FCR 13?

 

 

Det finns en hel del matcher att spela på, se vår NYA oddstabell här

 

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtNabbe MalkiSenaste NyttSvensk Kampsport

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...