Bartosz "The Destroyer" Wojcikiewicz. Foto: Stefan Romare/MMAnytt

Svensk toppfight klar för nya MMA-galan: “Sjukt peppade”

✅ Stigande stjärnan tillbaka ✅ Supertalangen debuterar

Den 28 september debuterar den nya MMA-organisationen Nerike MMA Series med sitt första event på Conventum i Örebro.

Nu kan MMAnytt exklusivt avslöja att galan har fått sina två första matcher bokade.

Det rör sig om ett stort professionellt svenskmöte där det stigande stjärnskottet Bartosz Wojcikiewicz – som representerar Stockholmsklubben Forca Fighting – återvänder till buren för sin femte proffsfight. Wojcikiewicz, även kallad “The Destroyer,” ställs mot Viktor Gustafsson från Renyi Fight Camp i Umeå – som nu gör comeback efter ett tävlingsuppehåll på två år.


LÄS MER: Obesegrade talangen gör det igen – vinner på Superior Challenge 19!

LÄS OCKSÅ: Ilsknar till – efter fusket: “Han kan åka hem!”


Vidare har galans enda B-klassmatch färdigställts, där två unga framtidslöften går sina allra första matcher. Där får vi se hemmaklubben Akademi Nords adept Armin Eskandari ta sig an Zain Hamdo från Nova MMA i Eskilstuna.

Båda matcherna går i catchvikt på 63 kilo.

“Batalj mellan två toppfighters i Sverige”

En av arrangörerna bakom eventet, Patrik Hjulström från Akademi Nord, säger följande om matchningarna i ett uttalande till MMAnytt:

“Nu släpper vi de två första matcherna för Nerike MMA Series. En match mellan två etablerade proffsfighters och en fight mellan två debutanter i MMA-sammanhang. Vi vill ge publiken hela spektrat, från nykomlingar till etablerade proffs.

Vi är sjukt peppade på att se Bartosz Wojcikiewicz ta sig an Viktor Gustafsson. Bartosz har sett nästintill oslagbar ut så här långt och är 4-0 som proffs. Välskolad, allround och explosiv med det där lilla extra. Han har gått från klarhet till klarhet.

Viktor har haft en paus från tävlandet och gör nu comeback. En stenhård norrlänning, som tagit tuffa matcher och nu gör sin sjätte proffsfight. En vass, fysisk striker med bra brottning. Under sitt break har han slipat markgamet, så det vi kommer se i buren den 28 september är en batalj mellan två toppfighters i Sverige.

Med fighten mellan Armin Eskandari och Zain Hamdo vill vi visa den nya generationens MMA-fighters. Två unga killar med mycket talang som kommer gå långt på sikt. Armin är en av mina killar från Akademi Nord, nyss fyllda 18 år och en riktig supertalang. Zain är en tuff kille som gillar att byta slag och är peppad på match.”

Följ Nerike MMA Series på Facebook och Instagram och håll utkik här på MMAnytt.se för fler nyheter och uppdateringar inför eventet.


RELATERAT: Nya galan ska sätta Örebro på MMA-kartan


 

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara