MMAnytt avslöjar: Oliver Enkamp klar för debut i Bellator!

✅ Svenske MMA-stjärnans första match efter UFC! ✅ Får tufft motstånd nästa månad - se vem han möter här!

Efter flera månaders väntan har Täbys Oliver Enkamp, 27, äntligen bokats för en ny fight. I januari skrev den tidigare UFC-fightern på för rivalorganisationen Bellator MMA och nu kan MMAnytt exklusivt avslöja att svenskens debut är klar.

Enkamp kommer ta sig an den 31-årige engelsmannen Walter Gahadza i ett welterviktsmöte i på Bellator 223, som äger rum i London den 22 juni. Det kunde insatta källor inom organisationen nyligen förtälja till MMAnytt. Svensken ersätter britten Carl Booth, som har dragit sig ur på grund av skada.

Bellator 223 toppas av en titelfight i mellanvikt där mästaren Gegard Mousasi försvarar bältet mot obesegrade Rafael Lovato Jr. Stjärnor som veteranen Paul Daley och Conor McGregors klubbkamrat James Gallagher fightas också på samma event.


LÄS MER: Bellator MMA börjar sändas på svensk TV


Första matchen efter tiden i UFC

Oliver Enkamp (7-2 MMA) inledde proffskarriären som obesegrad med sju raka segrar. Efter att ha avslutat danske Frodi Hansen via teknisk knockout skrev han på för UFC och gjorde sedan sin debut på hemmaplan på kort varsel.

Enkamps tid i den världsledande MMA-organisationen slutade dock med två nederlag – först mot fransk-kanadensaren Nordine Taleb via domslut, och senast mot engelsmannen Danny Roberts via knockout. Efter mer än ett års uppehåll gör han nu comeback till buren i en annan av världens främsta MMA-organisationer.

Motståndaren Walter Gahadza (18-3 MMA) inledde själv med hela 16 vinster i rad innan han åkte på sin första förlust. Nederlaget blev början på en dipp som ledde till tre raka förluster, bland annat mot UFC-veteranen Colin Fletcher via submission, innan vändningen kom när han värvades till Bellator. Där har han nämligen radat upp två segrar sedan dess. Sin senaste match vann Gahadza på TKO, efter att ha avslutat tysken Ruben Crawford med en välplacerad huvudspark.


RELATERAT: Supertalangen vann bältet i Linköping: “Hon hade ett hårt huvud”


MMAnytts Johan Taliercio bidrog till denna artikel.

Kategorier
ExklusivtOliver EnkampSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...