Bellator MMA börjar sändas i Sverige – Fedor vs. Bader först ut

✅ KLART: Nu kan du se Bellator på svensk TV

Bellator MMA har länge utmärkt sig som världens största MMA-organisation bortom UFC, men det har inte varit helt lätt för de svenska fansen att följa galorna. Det har nämligen inte funnits någon laglig väg att se huvudkorten, vilket gjort att olagliga streamar har varit det enda alternativet.

Nu har dock Viacom-ägda Paramount Network äntligen lanserats i Sverige. Och redan nu på söndag den 27 januari kan de svenska MMA-fansen se huvudkortet på Bellator 214: Fedor vs. Bader med start klockan 22.00.

Galan äger rum i Inglewood, Kalifornien och toppas av den stora turneringsfinalen mellan legendaren Fedor Emelianenko och toppfightern Ryan Bader, där vinnaren blir organisationens nya tungviktsmästare. Huvudkortet börjar egentligen 03.00 under lördagsnatten och sänds alltså i efterhand här i Sverige.


Bellator 214: Fedor vs. Bader

Stora turneringsfinalen avgörs i helgen! Vem vinner tungviktsbältet – Fedor Emelianenko eller Ryan Bader?#Bellator214#BellatorWGP

Publicerat av MMAnytt.se Onsdag 23 januari 2019


“Inte omöjligt” att framtida galor sänds live

Många MMA-fans vill givetvis se galorna live och därför tog MMAnytt kontakt med Karolina Moberg, Nordic PR Director på Viacom.

Finns det planer på att sända galor live framöver?

– Det är absolut inte omöjligt, säger Karolina Moberg.

Karolina Moberg poängterar att sändningstiden för Bellator 214 är beprövad och har fått goda resultat tidigare.

– Vi vill att så många som möjligt ska kunna kolla. Många vill såklart se utfallet, men det kan vara minst lika intressant att se själva utförandet, fortsätter hon.

Bellator MMA satsar mer på Europa

Bellator har som känt börjat satsa mer på galor i Europa och då kommer tiderna vara bättre anpassade för Sverige. Även om Viacom inte har bestämt vad som gäller för framtida event i skrivande stund, så är det alltså mycket möjligt att vi kommer kunna se dessa galor live.

Under de europeiska eventen är det istället amerikanerna som får kolla först i efterhand, på grund av skillnaderna i tidzoner.


LÄS MER: Bellator kommer till Stockholm!


Oliver Enkamp: “Svårt att gå emot Fedor”

Bellator har tidigare skrivit kontrakt med svenska talanger som Malin Hermansson och nyligen blev det känt att även den tidigare UFC-fightern Oliver Enkamp har anslutit sig till organisationen. Nu står det klart att Enkamp också blir en Bellator MMA-ambassadör för Paramount Network.

Oliver Enkamp ser fram emot helgens stora titelfight och menar att hjärtat får honom att vilja tippa på Fedor Emelianenko som vinnare – men att hjärnan säger Ryan Bader.

– Deltagarmässigt har detta varit den häftigaste MMA-turneringen i modern tid. Tippar jag med hjärtat är det svårt att gå emot Fedor som har legend-status inom sporten; men ska jag vara mer analytisk säger jag att Bader kommer att plocka hem vinsten med explosiv brottning och tunga händer. Han har sett riktigt bra ut genom turneringen och verkar nått en ny “peak” i sin karriär, medan Fedor som har åldern emot sig tyvärr inte levt upp till nivån i sina tidigare matcher, säger Oliver Enkamp via ett pressmeddelande.

Bellator 214: Fedor vs. Bader – Matchkort

Bellator 214 bjuder även på en del andra spännande matcher, där vi bland annat får se supertalangen Aaron Pico tillbaka i buren i den delade huvudmatchen. Kolla in hela matchkortet nedan!

Huvudkortet:

Paramount Network, 27 januari kl. 22.00

 • Turneringsfinal och titelmatch i tungvikt: Fedor Emelianenko vs. Ryan Bader (C-LHW)
 • Fjädervikt: Aaron Pico vs. Henry Corrales
 • Tungvikt: Jake Hager vs. J.W. Kiser
 • Bantamvikt: Juan Archuleta vs. Ricky Bandejas
 • Fjädervikt: Brandon McMahan vs. Adel Altamimi

Underkortet:

Sänds live i Bellator MMA:s app

 • Bantamvikt:: Desmond Torres vs. Steve Ramirez
 • Weltervikt: Ian Butler vs. Craig Plaskett
 • Bantamvikt: James Barnes vs. Ryan Lilley
 • Lättvikt: Chris Gonzalez vs. Henry Mendez
 • Tungvikt: Sean Johnson vs. Art Rivas
 • Bantamvikt: Weber Almeida vs. Odan Chinchilla
 • Catchvikt: AJ Agazarm vs. Jesse Roberts
 • Weltervikt: Jesse Merritt vs. Thor Skancke
 • Lättvikt: Jorge Juarez vs. David Pacheco
 • Catchvikt: Osman Diaz vs. Christopher Reyes
 • Fjädervikt: Jay Jay Wilson vs. Tyler Beneke

Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara

Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem borde Alexander Gustafsson möta i sin UFC-comeback?

Visa resultat

Loading ... Loading ...