Pannie Kianzad ska bli första svenska UFC-mästaren: “Ser mig som första champ”

✔ Exklusiv intervju med UFC-svenskan!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

På lördag den 19:e December ställs svenska Pannie Kianzad mot TUF-finalisten Sijara Eubanks. Det är en stormatch mot en av de tuffaste i divisionen, en fighter som vunnit två utav sina tre senaste matcher och som aldrig blivit avslutad.

Kianzad har dock lagt ner träningstiden som krävs för framgång: upp till tre pass om dagen med många av de bästa i Skandinavien på hemmaklubben Arte Suave i Köpenhamn. Även Damir Hadzovic, en av Danmarks mest populära fighters som MMAnytt belyst i en minidokumentärserie, tränar också till vardags på den framgångsrika kampsportsklubben.

RELATERAT: Pannie Kianzad går sitt livs största UFC-fight: “Ska visa hela världen”

Tränar med Cage Warriors forne fjäderviktsmästare

I synnerhet har hon tränat mycket med det danske stjärnskottet Mads Burnell, som var fjäderviktsmästare i Cage Warriors och som nyligen gjorde storslagen entré i Bellator med ett avslut i den första ronden.

Just träningskamraterna på Arte Suave ser Kianzad som en av hennes största fördelar inför mötet med Eubanks, då hon har tränat med många med liknande stil på sistone.

– Jag har allt folk jag behöver på klubben som hjälper mig för detta, för många liknar henne! Jättebra på marken, bra brottning och [tunga] som fan, berättar Kianzad för MMAnytt’s Sebastian Vendel-Martinez.

Kianzad ligger inne med två raka vinster i UFC, och kommer senast från en poängseger över den forne titelutmanaren Bethe Correia. Trots den bragden har Kianzad knappast nöjt sig, men istället höjt nivån, och tränar hårdare än någonsin.

– Det här [träningslägret] har varit varit jättehårt, verkligen, erkänner Skånskan. Jag har behövt gräva djupt, det får jag säga. Jag har lagt ner…nästan fem timmar om dagen bara på detta, resterande är bara för att kunna orka göra det här igen dagen efter.

År 2020 har varit ett bra år för svensk MMA. Brave CF gjorde debut i Skandinavien och höll hela fyra galor i Stockholm. Flera svenska talanger fick träda fram och göra ett starkt avtryck på en stor, internationell scen.

Ser stora framgångar för svensk MMA

UFC-veteranerna Bethe Correia och Evan Dunham får sparken (Picture via panniekianzad)

Pannie Kianzad & Bethe Correia (Picture via panniekianzad)

Khamzat Chimaev briljerade med tre raka segrar i UFC på rekordkort tid, och Tobias Harila och Adam Westlund bjöd på vad många anser är den bästa svenska MMA-fightern genom tiderna.

För Kianzad så räcker dock inte de framgångarna. Hon har siktet på UFCs bantamviktstitel och ser sig själv som framtida mästare.

– Vi har växt jättemycket, och bara det här med att FCR har fått foten in hos UFC Fight Pass, det är jättestort, verkligen. Med all rätt, det förtjänar de, de har hållit på i några år nu. Jag ser stora framgångar för svensk MMA. Jag ser till exempel Khamzat bli en av våra första champs, jag ser mig som första (kvinnliga) champ, det gör jag, definitivt, det är det jag kämpar för. De här matcherna, och de som leder mig till de stora.

HETAST JUST NU

Kianzad siktar högt, men med snart ett decennium av erfarenhet som proffs, som en av de bästa kvinnliga MMA-utövarna i Skandinavien, finns det god anledning för henne att göra det.

Hur går det för Pannie Kianzad mot Sijara Eubanks?

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Svara