Samuel Ericsson om Karate Combat-karriären: “Måste prioritera mitt liv”

✔ Influencern tvingas skjuta på Karate Combat - just nu: "Det är jävligt synd" ✔ Ericsson om kärleken till kampsport: "Jag är stolt!" ✔ VIDEO: Se Ericsson vinna sin debut!

Samuel Ericsson är en man med många järn i elden då han bland annat bollar sin kampsportskarriär i Karate Combat med att vara en mycket framgångsrik influencer.

Champions League 5 Okt

Chelsea vs AC Milan
Odds 1.74 - 4.75
18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement

I takt med att Ericsson tar sig vidare i livet så har han dock blivit tvungen att ta några tuffa beslut. Det börjar nu närma sig ett år sedan den populära Instagram-profilen gjorde sin Karate Combat-debut mot Alberto Ramirez. Ericsson vann matchen via ett omdiskuterat domslut och har sedan dess fortsatt vara en av organisationens ansikten utåt, en roll han delar med bland annat UFC-ikonerna Georges St-Pierre, Lyoto Machida och Stephen “Wonderboy” Thompson.

Till MMAnytt kan dock Ericsson avslöja att han inte kommer att återvända till Karate Combat i sommar. något som var tanken sedan tidigare. Anledningen är helt enkelt tidsbrist från Ericssons sida. Han tackade först ja till en match, men när matchen blev uppskjuten så krockade den med hans andra projekt. Men trots att han blivit tvungen att tacka nej till Karate Combat så understryker han att kampsport och tävlingar fortfarande ligger honom varmt om hjärtat.

– Jag må inte vara en heltidsfighter, men jag är en atlet, berättar Samuel Ericsson för MMAnytt. Jag tar det på största allvar, både för mig själv och för träningens skull. Jag är inte den som ligger på soffan och har semester i sex veckor och sedan fixar vikten de två sista veckorna… Jag tar det på allvar. Just nu hinner jag inte.

Ericsson förklarar hur han känner en skyldighet att vara fullt förberedd inför en match, både mot Karate Combat, sin motståndare och sig själv.

– Vinner jag [matchen] så behöver jag inte säga någonting, men förlorar jag… Som tävlingsinriktad atlet har jag en skyldighet mot mig själv. Jag har även en skyldighet till organisationen och till min motståndare att dyka upp och vara redo att tävla på ett rättvist sätt. Det är därför jag tackat nej, för jag känner inte att jag har den tiden. Det är jävligt synd. Jag ville köra verkligen men som sagt, jag måste också prioritera mitt liv.

Trots att Ericsson säger att han inte har tid just i sommar så lämnar han ändå dörren på glänt för en möjlig comeback innan årsslutet.

 – Ambitionen är att köra innan året är slut, men det kan bli tight. Men jag vill få det att gå ihop, om det går!


HETAST JUST NUSamuel Ericsson tror på Karate Combat

Det må inte bli någon tävling för Ericsson i Karate Combat inom den närmsta framtiden, men det betyder inte att han inte tänker vara del av organisationens resa. Med flera välkända fighters och populära evenemang så börjar Karate Combat att göra sig ett namn på den internationella scenen. Ericsson tror att det bara är en tidsfråga innan Karate Combat slår igenom på riktigt.

– Karate Combat, jag älskar dem som fan. Jag kan inte säga något dåligt om dem och har ingen dålig erfarenhet. Jag sa till dem från första början, “När jag ska fightas, behandla mig som en fighter!” Jag vill inte ha någon särbehandling för att jag har följare. De har från första början respekterat mina villkor. Jag har respekterat deras.

– När jag gick match i Karate Combat förra året… Ingen visste vilka de var, och jag förstår det. Det är inte självklart. Det som behövs är (bra) ekonomi, men i deras fall är det redan färdigt. Jag tror att det kan bli hur stort som helst. Det behövs en organisation för oss, för sådana som mig, som vill vidga synen på kampsport.

Karate Combat har gjort kampsportens grundidéer till sina egna. Det är något som Ericsson värnar om och framhåller som viktigt.

– Vem som helst kan gå och rallarsvinga på stan. Det är inte därför jag fightas. Jag fightas för att jag vill testa på att få ett slag i ansiktet av någon som vill vinna över mig. Man kan alltid prata om en knock eller en spark, men kampsport är något som man lever. Det är något som jag går och känner: “Jag är stolt över att hålla på med kampsport”. Jag har hållit på med kampsport hela mitt liv.

– Det är klart det är extra cool att GSP och Bas Rutten är inblandade. När jag träffar dem på plats så fattar man inte riktigt, men sen så kommer man hem och tänker, “Wow, de är sådana ikoner!” Det är som att träffa Eminem inom hiphop eller The Rock inom film. De är top of the fucking mountain inom kampsport! Jag tror att Karate Combat kan bli hur stort som helst och hoppas verkligen att det blir det. Jag är jättegärna med och är en del utav det. Jag hoppas verkligen att kampsport kan bli någonting som folk ser på lite annorlunda. För fortfarande känns det som att folk tänker, “Problembarn som tycker om att slåss”.

Med över 650 000 följare på bara Instagram hoppas Ericsson att han kan vara med och bidra till att göra hela kampsportsscenen till något bättre.

 – Jag har jättebra kontakt med Karate Combat, fortsatte Samuel Ericsson. Jag kan ringa dem närsomhelst. De är mina vänner! Det är den relationen som jag vill ha med alla inom kampsport, inte bara med Karate Combat. Jag lever efter den filosofin, Har du en bra magkänsla och känns det bra i hjärtat? Kör bara! Tre av fem gånger kanske det inte funkar. Bra, men då vet du! Det är inte svårare än så.

Se Samuel Ericsson i sin Karate Combat-debut här nedan!

 


 

Chelsea vs AC Milan

 

1.66 – 5.25

5 Oktober | 21:00 | Champions League

Till COMEON!
Oddsbonus: 1000 kr!

18+ Odds kan ändras. Bonus gäller endast nya spelare. Min. insättning 100 kr. 100% maxbonus 1000 kr, sport-omsättning 5x minst 2.0 i odds. Giltig i 60 dagar. Läs fullständiga regler och villkor på comeon.com. Spela ansvarsfullt. Stödlinjen.se. Spelpaus.se
Advertisement
Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Matias Andres är en skribent som reser runt i Sydostasien, tränar Kun Khmer, åker motorcykel och plitar ihop små meningar för att kunna finansiera ett ohälsosamt förhållande till fruktshakes. Kontakt: [email protected]

Svara