Svenske UFC-veteranen tillbaka – Jorge Masvidal: “Är en spion”

✅ KLART: "Zohan" gör comeback!

Den tidigare UFC- och Bellator-fighter Sirwan Kakai, 30, har inte gått någon MMA-fight på över tre år. Men nu kan MMAnytt avslöja att “Zohan” är bokad och klar för comeback.

Kakais nästa match äger rum i Stockholm den 18 april. Detta på den samproducerade storgalan BRAVE 37/AKFC 5, som går av stapeln i Solnahallen.

Bild via BRAVE Combat Federation/AK Fighting Championship.

Kakai representerar Stockholmsklubben Allstars Training Center och tävlar i bantamvikt, -61,2 kilo. Vem han kommer att möta i sin kommande fight är oklart i skrivande stund.

Sirwan Kakai släpptes av UFC – trots starka insatser

I juni 2015 gjorde Kakai sin debut för UFC – världens största MMA-organisation. Han fick chansen att hoppa in på kort varsel, och lyckades då göra det bästa av situationen genom att besegra Danny Martinez via enhälligt domslut efter en stark insats.

Endast sex veckor senare återvände Kakai för sin andra UFC-fight, som gick mot den då topp 15-rankade Frankie Saenz. Efter tre hårda ronder förlorade svensken via delat domslut, trots att flera – inklusive expertkommentatorn Kenny Florian – ansåg att han hade gjort nog för att vinna fighten.

Därefter kom chocknyheten att Kakai – trots de starka insatserna – fick sparken från UFC. Ett oväntat besked som för honom kom som en blixt från klar himmel. Istället fortsatte Kakai vidare till Bellator MMA, där han dessvärre förlorade två matcher i rad mot toppmotstånd i form av Joe Taimanglo och Joe Warren.

Kakai har idag ett professionellt MMA-record på 12-5.

Sirwan “Zohan” Kakai. Foto: Micha Forssberg-MMAnytt


LÄS MER: Sirwan Kakai: “Hade jag legat med Dana Whites fru eller något så hade jag förstått”


Tränade med Jorge Masvidal i USA: “Är min grabb”

Tidigare under karriären har Kakai tränat en hel del i USA. Närmare bestämt på American Top Team i Florida, där han bland annat lärde känna UFC-stjärnan Jorge Masvidal.

Detta mindes Masvidal mycket väl när MMAnytt nyligen fick en exklusiv intervju med honom i Las Vegas.

– Jag har haft nöjet att lära känna några svenskar. En god vän till mig, Mr. Kakai, känd som “Zohan”, jag tror han är känd under ett annat namn i Sverige. Han har flera namn i Amerika, jag tror han är en spion eller något, sa Jorge Masvidal bland annat till MMAnytts reporter Sebastian Vendel-Martinez och fortsatte:

– Vad händer, Sirwan? Tror du jag glömt dig, din jävel? Det är min grabb mannen, han vet vem han är.


RELATERAT: Jorge Masvidals hälsning – till svenske MMA-profilen: “Tror du jag glömt?”


 

Kategorier
ExklusivtSenaste NyttSirwan Kakai

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara