Tobias Harila klar för sin största match hittills!

✔ Avslöjar: "Sveriges Bad Boy" ska fightas i Stockholm ✔ Ställs mot Bellator-rutinerad motståndare

Den svenske MMA-stjärnan Tobias “Bad Intention” Harila, 26, har fått en ny match bokad – och på pappret blir det proffskarriärens tuffaste prövning hittills.

Enligt insatta källor ska Västeråstalangen nämligen möta Cage Warriors- och Bellator-rutinerade Rafael “The Butcher” Macedo, 33, som har gått dubbelt så många professionella matcher.

Matchen går i lättvikt och avgörs den 15 augusti, på BRAVE CF 39 i Stockholm.

Via Facebook:

𝗕𝗥𝗘𝗔𝗞𝗜𝗡𝗚: Sveriges knockoutkung aka Sveriges Bad Boy är tillbaka! 💣💥Enligt mina källor är Västeråsstjärnan Tobias "…

Publicerat av Ashah Tafari Tisdag 14 juli 2020

Speciellt avtalat för denna fight är att ingen extravikt kommer tillåtas. I vanliga fall gäller så kallat “one pound allowance”, men för denna match får alltså ingen fighter väga mer än 70,3 kilo.

Tobias Harila kammade hem unika MMA-titeln

Harila står för närvarande med ett record på 6-1 och en vinstsvit på fyra raka segrar. I början av proffskarriären gjorde han sig känd som en aktiv fighter med sex matcher på åtta månader, innan en handskada tvingade honom att ta ett längre uppehåll för att rehabilitera sig.

I februari gjorde Harila comeback till buren efter mer än ett års frånvaro, och besegrade då den stentuffe publikfavoriten Fernando Flores med en spektakulär knockout i den första ronden i huvudmatchen på Fight Club Rush 6. Med vinsten vann han det specialtillverkade Bad Boy-bältet, som skapades som en motsvarighet till UFC:s BMF-titel.

Foto: Stefan Romare-MMAnytt

Harila har säkrat alla sina vinster via KO eller TKO och kallar sig själv för “Sveriges knockoutkung”. Stjärnskottet rankas av MMAnytt som ett av MMA-Sveriges hetaste framtidsnamn just nu. Han skulle egentligen ha gjort upp mot en annan högt skattad svensk talang i form av Adam Westlund på Superior Challenge 21 i maj, innan den galan ställdes in på grund av coronapandemin.


LÄS MER: Kaxiga löftet – inför svenska superfighten: “Han är stenhård, men …”


Rafael Macedo vann Bellator-matchen på kort varsel

Macedo har å andra sidan ett matchfacit på tio vinster, fyra förluster samt en “no decision” och står just nu med två raka segrar i två olika topporganisationer. Brasilianaren är sedan länge baserad i Göteborg, och tränar även i Oslo.

Våren 2018 fightades Macedo för en av Europas ledande MMA-organisationer, när Cage Warriors besökte Göteborg. Han besegrade då engelsmannen Perry Goodwin via enhälligt domslut framför hemmapubliken.

Ett och ett halvt år senare återvände Macedo till buren och debuterade för UFC-konkurrenten Bellator MMA. Det var i oktober 2019 som han hoppade in på kort varsel på Bellator 230 i Italien, och vann en jämn fight mot britten Kane Mousah via delat domslut.

Foto: Bellator MMA


LÄS MER: Göteborgarens stora MMA-glädje: “Dröm som går i uppfyllelse”


BRAVE CF håller tre galor i Sverige på tre veckor

Den internationella och snabbt växande MMA-organisationen BRAVE Combat Federation – som har sitt säte i Bahrain – gör sin Sverigedebut i början av augusti. Detta med tre galor på tre veckor.

Det börjar den första augusti med BRAVE CF 37, fortsätter sedan med BRAVE CF 38 lördagen därefter och slutar med BRAVE CF 39 där Harila vs. Macedo kommer äga rum. Inga andra matcher har hittills färdigställts för eventet den 15 augusti, men flera spännande namn är redan klara för de andra galorna.

BRAVE-galorna i Sverige hålls bakom stängda dörrar på Clarion Hotel Sign i Stockholm och arrangeras i samarbete med svenska Bulldog Fight Night.


LÄS MER: Vann mot Robin Roos – nu är Henri Lintula klar för ny match i Sverige

LÄS OCKSÅ: Efter titelmatchen: Svenska publikfavoriten tillbaka för tuff MMA-fight!


 

Följ MMAnytt's Youtube kanal idag - Nordens ledande nyhetssajt för MMA, UFC och kampsport!
Kategorier
ExklusivtSenaste NyttTobias Harila

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate. | E-post: [email protected] | Instagram: @mma_ashah

Svara