Svensken planerar blodbad: “Misshandlar honom rejält”

✔ Zvonimir Kralj i exklusiv intervju inför stormatchen

Göteborgsfajtern Zvonimir Kralj är redo för sin största MMA-match hittills – efter många om och men.

I morgon torsdag kliver han nämligen in i buren mot den mer erfarne Mohamed Said Maalem, i den delade huvudattraktionen på BRAVE CF 45 i Bahrain.


LÄS MER: MMA-fajtern brutalt ärlig om ångesten: “Grät varje gång”


Fajten är nu i sikte – men vägen dit var en knepig sådan.

Coronapandemin gör det redan krångligare än någonsin att resa och tävla. Väl i Bahrain gick sedan landets prins och premiärminster Khalifa bin Salman al-Khalifa bort 84 år gammal – varpå tre dagars landssorg utlystes förra veckan. Det gjorde att hela galan fick skjutas fram en vecka.

Alla fajters hade redan vägt in för sina matcher förra onsdagen, när de nåddes av beskedet att morgondagens event hade blivit framflyttat.

– Allt var så oklart och ingen av oss fajters visste hur de skulle göra, säger Zvonimir Kralj i en exklusiv intervju med MMAnytt.

Fräcka frågan: “Vill du fajtas”

För Zvonimir Kralj, som lämnat både jobb och familj för att sticka iväg och fajtas, var det inte så enkelt att bara förlänga sin vistelse i sju dagar. Detsamma gäller hans coach, Joakim Engberg som är huvudtränare på GBG MMA. Ändå möttes “The Croatian Sensation” av den här simpla frågan, när BRAVE-representanter kallade ner honom till konferensrummet sent på kvällen:

– Vill du fajtas?

Frågan irriterade Kralj.

– Det tyckte jag var lite oprofessionellt och fult av BRAVE, säger han och fortsätter:

– De ville bara veta vilka fajters som kunde vara kvar i Bahrain för att tävla. Men det blev ju som att de ställde mig lite mot väggen där. Det är ju liksom självklart att jag vill slåss – det är därför jag är här. Men att stanna kvar en vecka till var lite segt för jag har ju tagit risken att inte jobba någon månad redan och pengamässigt påverkar det ju ekonomin att vara borta längre. Sen har jag ju familj och barn också. Och det är inte bara för mig – Joakim är också här, som har sina privatkunder som måste ställas in. Hans ekonomi och familj påverkas ju också. Så det var väldigt mycket som spelade in, och jag sa då att jag vill fajtas – men att de fick prata med min manager för att få till en deal.

Zvonimir Kralj: “Har varit ett helvete”

Mitt i röran började också Zvonimir Kraljs motståndare bråka om matchvikten och frågetecknen var många. Skulle det bli en till invägning nästa vecka? I så fall, när?

– Det har varit ett helvete fram och tillbaka, förklarar han.

Till slut lyckades alla parter dock komma överens om samtliga bitar. Under onsdagen vägde de in och stirrade ner varandra – och nu är det återigen fullt fokus på matchen.

Med 10-3 i record blir Said Maalem den tuffaste motståndaren hittills för Kralj, som själv har vunnit sju av sina tio proffsmatcher. 97 kilo är nu den avtalade vikten för stormatchen, som tidigare planerades gå i lätt tungvikt (93 kilo).

– Jag tänker bara på Mohamed Said – jag drömmer om honom, säger Kralj.

Hur vill du helst vinna? 

– Jag vinner helst på decision där jag utklassar honom – alltså misshandlar honom rejält och lämnar mycket blod i buren. Det är så jag vinner helst.

BRAVE CF 45 startar klockan 14.00 i morgon torsdag och sänds live på Aftonbladet.

Lyssna på hela intervjun med Zvonimir Kralj i videospelaren nedan!

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ett inlägg delat av MMAnytt.se (@mmanytt)

Bethard erbjuder dig GRYMMA odds på UFC samt ett generöst välkomsterbjudande på 1000kr. Klicka här nedan för att komma igång! | 🔞 + | stödlinjen.se | spela ansvarsfullt | spelpaus.se | regler och villkor gäller för bonus med omsättning & insättningskrav | Gäller för endast nya spelare
Kategorier
ExklusivtSenaste Nytt

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

bet365
Speltips: UFC ON ESPN 41

Marlon Vera vs Dominick Cruz


1.45 - 2.80


14 Augusti | 00:00 | UFC
Till Bethard!
Välkomstsbonus för nya spelare!
Odds kan ändras. 18+ | Spela ansvarsfullt | Regler och villkor gäller. Insättnings och omsättningskrav gäller på bonus | Spelar du för mycket? Besök stödlinjen eller ring på 020-81 91 00. | spelpaus.se
UFC ODDS
UFC ON ESPN 4112
Marlon Vera vs Dominick Cruz1.452.80
Angela Hill vs Lupita Godinez3.001.40
Nate Landwehr vs David Onama2.801.40
Devin Clark vs Azamat Murzakanov2.501.57
Cynthia Calvillo vs Nina Nunes1.622.30
Gerald Meerschaert vs Bruno Silva3.401.33
UFC-oddsen presenteras av Bethard, klicka här för att komma igång!

Jämför odds på hela matchkortet, besök vår mma-odds sida!
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddsen kan ändras
Senaste kommentarerna
Omröstning

Vem blir första svenska UFC-mästare?

Visa resultat

Loading ... Loading ...