Foto: Mazdak Cavian

Fernando Flores efter vinsten mot Thomas Hytten: “Ni ser en legend här också”

Fernando Flores hoppade in som ersättare på kort varsel inför Superior Challenge 15 – och säkrade vinsten mot en nordisk MMA-pionjär.

Endast en vecka innan helgens Superior Challenge 15 blev den 33-årige Renyi-fightern Fernando Flores (4-2) uppringd. Michel Ersoy (6-3) hade nämligen skadat sig och en motståndare behövdes för den norske MMA-legenden Thomas Hytten (9-11-1), som skulle gå sin sista match i karriären på huvudkortet.

“El Toro” tog matchen utan att tveka och de två möttes i en fjäderviktsdrabbning, där Flores besegrade 44-åringen via enhälligt domslut efter tre ronders krig.

“Det är jätteroligt att få ta en match på kort notis och visa att jag är här,” sa Flores till MMAnytt efter matchen. “Så jag är jättenöjd och tackar Thomas för att han accepterade matchen mot mig när Michel blev skadad. Jag är väldigt tacksam över att få gå match. Det är det jag vill göra – jag vill tävla.”

“En speciell känsla”

Det var en speciell känsla för Flores, som är i början av sin proffskarriär, att vinna över en så rutinerad pionjär som “Moon Lee”.

“Det är en speciell känsla. Han har kört så länge – mer än många i min klubb. Att kunna besegra en legend är alltid att besegra en legend. Men ni ser en legend här också,” sa Flores med en skratt.

Vinsten markerade Flores återkomst till vinstkolumnen, efter en domslutsförlust mot letten Edgar Skrivers (10-4) på Battle of Botnia 2016 på hemmaplan. Väl tillbaka i segerspåret har “El Toro” bara siktet på att fortsätta tävla så mycket som möjligt.

“Bara gå matcher och ha roligt,” svarade han på frågan om vad som väntar härnäst. “Träffa folk, träffa dig, snacka skit och ha trevligt.”

Kolla in hela segerintervjun i videon nedan!

Segerintervju med Fernando "El Toro" Flores #SuperiorChallenge15

Publicerat av MMAnytt.se den 1 april 2017

 

Omslagsbild: Mazdak Cavian

Gör som de svenska UFC-stjärnorna: Testa 💊 vitaminshots. Klicka här och läs mer!
Kategorier
Fernando FloresIntervjuMMAnytt.seNyheterRekommenderatSenaste NyttSuperior ChallengeSvenska FightersSvenska NyheterThomas HyttenVideoz-Fightersz-Galorz-Klistrad artikel

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara

UFC ODDS
UFC 267: Błachowicz vs. Teixeira12
Jan Błachowicz vs Glover Teixeira1.383.15
Petr Yan vs Cory Sandhagen1.452.80
Islam Makhachev vs Dan Hooker1.126.50
Alexander Volkov vs Marcin Tybura1.373.20
Li Jingliang vs Khamzat Chimaev4.651.21
Magomed Ankalaev vs Volkan Oezdemir1.343.35
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Khamzat vs. Li

Lördag | 00:00 | UFC
Khamzat via KO
2.50
Senaste kommentarerna
  Kommande galor
   Omröstning

   Vem blir första svenska UFC-mästare?

   Visa resultat

   Loading ... Loading ...