Foto: Stephen R. Sylvanie-USA TODAY Sports

Ny vinst för Amanda Nunes – efter hård fight mot Germaine de Randamie

✅ Dubbelmästarens segertåg fortsätter!

Alldeles nyss fick vi se den första titelfighten på storgalan UFC 245: Usman vs. Covington, som pågår live i Las Vegas i skrivande stund. Där ställdes världens bästa kvinnliga MMA-fighter – dubbelmästaren Amanda Nunes – mot ex-mästaren Germaine de Randamie i en match om bantamviktsbältet.

Nunes inledde väldigt dominant. “Lejoninnan” fick in ett par fina slag och kunde så småningom ta matchen till marken – där slag och armbågar började hagla. Nunes försökte sig även på en armtriangel, men trots att hon var riktigt illa ute lyckades de Randamie hålla sig kvar i matchen tills rond ett tog slut.

I den andra ronden kom de Randamie in i fighten mer och lyckades själv skaka mästarinnan med en klockren huvudspark, varpå hon följde upp med fina slag och knän. Nunes använde dock sin brottning för att kontrollera stora delar av ronden på marken.

Rond tre inleddes med en hård smäll från de Randamie, varpå Nunes kort senare lyckades med ännu en nedtagning. Från topp hann mästaren få in en hel del ground and pound – innan hon plötsligt skakades rejält av en upkick från de Randamie. Utmanaren lyckades dock inte utnyttja momentumet, utan låg istället kvar på rygg och tog emot ytterligare smällar innan ronden tog slut.

I matchens fjärde rond var Nunes återigen tidig med en stark nedtagning. Vid ett läge hotade de Randamie plötsligt med både en triangel och ett armlås, men mästaren lyckades försvara och kunde kort senare återta topposition för resten av ronden.

Även i den femte och sista ronden kunde Nunes fortsätta dra ifrån med sin överlägsna brottning. Även om Randamie undvek att träffas hårt på marken, så ledde mästarens toppkontroll till ännu en tydlig rondvinst.

Efter full tid var poängdomarna eniga i sitt beslut att utse Nunes till segraren via domslut. Dubbelmästaren har nu vunnit hela tio matcher i rad.

Se highlights från matchen nedan (via Twitter):

 

Officiellt resultat: Amanda Nunes besegrar Germaine de Randamie via enhälligt domslut (49-44, 49-46, 49-45).


RELATERAT: UFC 245 med Daniel Teymur – Fullständiga resultat LIVE!


💪 Sugen på att betta på helgens UFC-gala? MMAnytts samarbetspartner Betsafe erbjuder ↗️ odds på samtliga matcher. 🔞 18+ gäller för spel. Spelar du för mycket? Besök Stödlinjen.se
Kategorier
Amanda NunesSenaste NyttUFC 245

Ashah Tafari är en tidigare landslagsman och nordisk mästare i karate som har jobbat på MMAnytt sedan mars 2015. På ett eller annat sätt har han sysslat med kampsport nästan hela sitt liv och idag är han en riktig MMA-nörd på heltid likväl som en flitig domare i karate.

Svara